La comunitat educativa d’Isabel Besora, en desacord amb el tancament d’un grup de P3

  Davant d'aquesta situació, part dels mestres es plantegen fer algun tipus d'acció reivindicativa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els professors i l’Associació de Mares i Pares de l’Alumne (AMIPA) de l’escola Isabel Besora de Reus han mostrat, mitjançant un comunicat al qual ha tingut accés Reusdigital.cat, el seu desacord pel tancament d’un grup de P3 el curs vinent i demanen que es mantinguin els dos actuals. “Ens sentim enganyats, nosaltres els primers, però també les famílies que formen part de la nostra comunitat i a les que ja no hi podran pertànyer”, manifesten. La decisió de tancar dos grups de P3 a la ciutat -Isabel Besora i Joan Rebull- la va prendre el departament d’Ensenyament el passat gener durant la taula mixta.

  Des de la comunitat educativa de l’Isabel Besora exposen que el gener “se’ns parla de raons suposadament objectives, amb papers i més papers per dir que els nostres alumnes només són números”. Així, després d’intentar defensar que es mantinguessin els dos grups a les escoles, reben la resposta que “no hi ha res a fer”, la qual “no es creuen”.

  Des de l’Isabel Besora denuncien que només s’ofereixen 25 places, de les quals 20 són germans, i “acabem el període de preinscripció amb més demandes que oferta”. Tot i això, “lluny de les dades d’altres anys perquè les famílies del barri no s’han arriscat”. En el comunicat, els professors i l’AMIPA parlen “d’incongruències que han quedat al descobert” i posen com a exemple l’obertura d’un nou grup de P3 en una altra escola de la ciutat. Així mateix, es qüestionen “on són ara els tres grups de P3 que sobraven”.

  “Estem enfadats i ens sentim enganyats per un departament d’Ensenyament i un Ajuntament que ens deceben un cop més”, reblen, per afegir que “tenim una administració que busca la divisió i la confrontació entre centres escolars i que, poc o molt, ho ha aconseguit amb les seves actuacions els darrers anys”.

  ‘Sorpresos’ amb les 78 famílies que no podien accedir en primera opció