La collita de sal al delta de l’Ebre arrenca amb una previsió de fins a 110.000 tones

  Es preveu recollir fins a 30 tones de Flor del Delta

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La collita de la sal al delta de l’Ebre ha arrencat aquest dilluns, a les set del matí, amb una previsió de collir-ne entre 100.000 i 110.000 tones, una xifra semblant a l’any passat. Joan Sucarrats, gerent d’Infosa -l’empresa que gestiona les Salines de la Trinitat, a la Punta de la Banya- ha explicat que la situació ideal perquè sigui un bon any és que faci molt sol, ja que viuen de l’evaporació, i sobretot, que no plogui. Són unes condicions que s’han complert durant aquesta primavera i estiu i que justifiquen les previsions optimistes. Pel que fa a la collita de la Flor del Delta, un producte gurmet, es preveu un bon any, amb entre 28 i 30 tones recollides. La campanya s’allargarà fins a finals de la primera quinzena de setembre, un període en què esperen que, un cop obertes les basses, la manca de pluges continuï per assegurar la previsió.

  Sucarrats ha explicat que la flor del Delta necessita “pocs vents”. “Durant la primavera i estiu no hem tingut massa vent i això n’ha afavorit la producció”, ha dit el gerent d’Infosa, que ha explicat que hi ha una part de les 300 basses de flor de sal que s’han renovat i han permès millorar el rendiment.

  Perquè es compleixin les previsions, el temps ha de continuar sec, sense pluges abundants, durant la campanya de recollida. “Si plou normal, entre 10-15 litres, variarà poc; però amb 50 o 60 litres la quantitat de sal pot arribar a variar”, ha explicat el gerent d’Infosa.

  Només entre un 10% i un 15% de la sal del delta va dirigida directament a l’alimentació humana. La resta va destinada al mercat industrial –des del tractament d’aigües, sal per piscines, mercat de pells, la indústria alimentària o de carreteres.