La Brigada d’Intervenció Ràpida porta gairebé 25.000 actuacions des de la seva creació

    Durant l'any 2016, el consistori va realitzar 3121 intervencions, de les quals un 66% van ser reparacions en voreres

    La Brigada d’Intervenció Ràpida ha dut a terme 24.974 actuacions d’ençà que es va crear l’any 2008. L’objectiu de la Brigada d’Intervenció Ràpida (BIR) és el manteniment de ferms, paviments, pilones i tot tipus d’obra civil de caràcter públic, de tal manera que es dediquen a la reparació de tots aquests elements. Durant l’any 2016, el consistori va realitzar 3121 intervencions, de les quals un 66% van ser reparacions en voreres, un 21% reposicions de pilones trencades, murs o recol·locació de mobiliari urbà i un 13% d’aquestes intervencions van consistir en tasques d’asfaltat. D’aquesta manera, la BIR realitza una mitjana d’unes 13 actuacions diàries a la ciutat de Tarragona.

    Els ciutadans poden informar de qualsevol tipus de deficiència existent a la via pública a través del telèfon que ofereix la BIR, en aquest sentit, des del 2016 s’han rebut un total de 406 trucades ciutadanes i 433 notificacions a través de l’aplicació que ofereix l’Ajuntament. L’execució dels treballs més urgents s’inicien en 24 hores, els urgents en solucionen en tres dies i els normals en 15 dies en funció de la reparació que s’hagi de dur a terme. Les actuacions que duu a terme la Brigada d’Intervenció Ràpida són controlades en tot moment pels tècnics de la Brigada Municipal de l’Ajuntament.

    La BIR està formada per 17 persones entre tècnics, operaris, oficials i personal administratiu i disposa de 2 furgonetes, 4 camions, 2 dumper, generadors, talladores, formigoneres i un equip de reparació asfàltica. El pressupost del qual disposa la BIR és de 900.000 euros a l’any.