La Banda Simfònica de Reus tornarà a interpretar el ‘Concert per al record’

  El recital tindrà lloc el pròxim 12 de juliol, al Cementiri General de Reus, i enguany caldrà invitació per accedir-hi

  Imatge de la presentació de la 3a edició del 'Concert per al record'. Foto: Alba Sancha

  La música en record als difunts de Reus torna amb el ‘Concert per al record’, que arriba a la seva 3a edició. Enguany, serà interpretat de nou per la Banda Simfònica de Reus, que ja ho va fer en la 1a edició d’aquest recital, que tindrà lloc al Cementiri General de Reus el pròxim 12 de juliol. Aquesta vegada, a més, s’aprofita la celebració de Reus, Ciutat de la Música 2018 per incloure el concert en la programació d’aquest esdeveniment. Igualment, també participa l’Orfeó Reusenc, entitat que celebra aquest any el seu centenari.

  Un any més, en el marc de la celebració de la Setmana Europea dels Cementiris -impulsada per l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa-, Reus torna a retre un homenatge a les persones que “descansen en la intimitat del cementiri de Reus”, en paraules del regidor responsable de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Joaquim Enrech, amb el ‘Concert per al record’. En aquesta tercera edició, la Banda Simfònica de Reus serà l’encarregada d’interpretar aquest recital, i ho faran “ressaltant l’emotivitat”, com ha detallat Montse Llaurador, de la Junta de la banda, ja que aquest és “el principal objectiu” en un espai com el cementiri de Reus.

  L’acte serà conduït per Josep Baiges i Helena Tarragó i es farà a la zona del bosquet de pins que hi ha al voltant del Centre d’Interpretació del Cementiri. El recital començarà a partir de les 20:30h i, a més, enguany es brindarà una “especial atenció” al record de Pere Caselles, destacat arquitecte reusenc al qual es dedica aquest 2018.

  Caldrà invitació per accedir al concert

  Per poder accedir a l’acte, a diferència de les edicions anteriors, caldrà tramitar una invitació a través del web dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. L’entrada es podrà gestionar a partir de les 12h del 6 de juliol a través d’aquesta plataforma i serà obligatòria per tal d’accedir al recinte on tindrà lloc el concert. El nombre d’invitacions, però, està limitat a quatre entrades per persona. Encara que l’aforament és limitat -i sense numerar-, s’ha incrementat la capacitat en 200 persones més, en comparació a la 1a edició d’aquest recital. En total, el recinte tindrà un aforament màxim de 500 persones.