La Banda de Música de la Terra Alta celebra el Dia de la Música a Caseres

    Ha sigut una jornada destinada a promoure l'intercanvi cultural entre els pobles i el transvasament musical d'uns territoris a uns altres

    Cada solstici d’estiu, el 21 de juny, la Unió Europea celebra el Dia de la Música. És una jornada destinada a promoure l’intercanvi cultural entre els pobles i el transvasament musical d’uns territoris a uns altres. L’objectiu de la diada és promocionar la música amb l’organització de concerts en els quals el públic tingui l’oportunitat d’escoltar i presenciar les diverses formacions musicals que existeixen en cada territori, per tal de popularitzar la pràctica de la música a través de les seves diferents expressions. És per això que la Banda Comarcal de la Terra Alta es va sumar ahir a aquesta commemoració amb un concert que va tenir lloc a la pista d’estiu de Caseres.

    El concert va constar de dues parts. A la primera part va tenir un pes important la música del cinema, amb la interpretació de temes de la pel·lícula ‘La vida es bella’, del compositor Nicola Piovani. També es va poder escoltar una selecció de temes de Disney amb fragments musicals de tres pel·lícules de gran èxit: ‘La sirenita’, ‘La bella i la bestia’, i ‘Aladín’, amb arranjaments de John Moss, prestigiós compositor i arranjador nord-americà de gran varietat de temes amb diferents estils musicals.

    A la segona part va destacar la interpretació de temes catalans, com ara una versió per banda de ‘La sardana de les monges’, del compositor Enric Morera, obra prohibida durant la dictadura de Primo de Rivera, la qual cosa va fer que s’incrementés la seva popularitat posteriorment. També es va interpretar el pasdoble ‘Perla preciosa’, de l’ampostí Joan Vidal, peça que ha esdevingut amb el temps, tot un clàssic de les nits de ball a les Terres de l’Ebre, i ‘El carrilet de la Cava’, que s’ha fet molt popular en els darrers anys, obra del músic de Deltebre Josep Bo.

    Com a bis, la banda va interpretar un recull de jotes de la Terra Alta, les populars melodies de la música tradicional de la comarca. L’adaptació per a banda ha estat feta per Ramon Rius, component de la banda comarcal.