JxCat Lleida crearà una regidoria de l’Horta i invertirà la recaptació de l’IBI rústic en millorar els camins

Toni Postius, acompanyat dels candidats vinculats a l'Horta, ha fet un acte davant 150 veïns de les partides agràries on també ha promès fer arribar internet a totes les finques i instal·lar càmares de vídeo vigilància

0
386
Imatge cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

El candidat a paer en cap de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, acompanyat dels integrants de la seva llista que tenen vinculació amb l’Horta, ha presentat aquest matí el seu programa per a aquesta zona singular de la ciutat en el transcurs d’un esmorzar al que han assistit uns 150 veïns de les diferents partides. Postius s’ha compromès a crear una regidoria específica de l’Horta i a dedicar els diners que es recapten en concepte d’IBI rústic a la millora de la xarxa de camins. També ha promès fer arribar internet a tota l’Horta en un termini de sis mesos i fer una aposta per la seguretat, basada en la renovació del conveni entre la Generalitat i la Paeria i en la instal·lació de càmares de vídeo vigilància amb finalitat dissuasòria.

Postius, acompanyat per qui ha estat president de la Comissió Territorial de l’Horta en els darrers dos anys, David Melé, i dels candidats Joan Rogés i Mireia Valls, ha anunciat la creació d’una “regidoria específica de l’Horta de Lleida”en cas que sigui el proper alcalde. També ha explicat el seu compromís en dedicar tota la recaptació anual de l’IBI rústic “a la reparació de la xarxa de camins de l’Horta, molts dels quals estan en molt males condicions”“L’any passat és van recaptar més d’1,2 milions euros, però en canvi en el manteniment de camins es van dedicar menys de 200.000 euros”, ha dit.

El cap de llista de Junts per Catalunya Lleida també ha plantejat “resoldre d’una vegada per totes una qüestió tant bàsica i tant fonamental com és tenir internet” i ha assegurat que disposa d’un un projecte “que pot garantir que en menys de sis mesos hi haurà un servei d’internet de qualitat per a tota l’Horta”

Un altre dels temes fonamental per a Postius és el de la seguretat. “Defensem que la Guàrdia Urbana també sigui corresponsable de la seguretat a l’Horta a més a més dels mossos. Proposem que hi hagi una renovació del conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida, així com la introducció de sistemes de vídeo vigilància, que ens han de permetre fer una feina dissuasòria, com s’ha fet en altres municipis propers, com Alcarràs”.

Postius també s’ha referit a problemes com “l’habitatge per als fills o la divisió horitzontal” i ha defensat que “la propera Llei de Territori ha de contemplar un règim específic i singular per a l’Horta de Lleida que abordi aquestes problemàtiques diferenciades, que no són comparables amb altres zones de Catalunya”. Finalment també ha plantejat la necessitat de “promocionar l’Horta com una zona on la majoria dels veïns viuen i treballen de la terra i han de poder-ho continuar fent”, però també ha dit que “hem de ser capaços d’evolucionar per generar altres activitats, com ara l’agroturisme”.

Al marge de l’acte amb els veïns de l’Horta, Toni Postius també ha volgut referir-se al fet que la campanya electoral entra en l’última setmana. “Arribem a aquesta recta final amb totes les opcions d’aconseguir la victòria i de propiciar el canvi. Tenim molt bones sensacions i la percepció que estem en una tendència clarament a l’alça gràcies a la campanya de proximitat que estem fent”. No ha volgut entrar a valorar els sondejos que s’han conegut avui més enllà de subratllar que “encara hi ha un nombre molt alt de persones que diuen que no tenen decidit el seu vot” i d’assenyalar la importància que tindrà “una participació elevada” per aconseguir “el canvi a la Paeria i la victòria del president Puigdemont als comicis europeus”.

FER UN COMENTARI