Juan Luis Ruiz escollit novament Primer Secretari del PSC a l'Alt Penedès-Garraf

  La nova executiva socialista al territori està formada per 11 dones i 10 homes. Marta Verdejo ha estat escollida presidenta del Consell de Federació

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Imatge de Juan Luis Ruiz votant.

  La Federació Socialista de l’Alt Penedès-Garraf ha congregat als i les representats del socialisme al territori per dur a terme la celebració del seu sisè congrés.  La trobada, que ha tingut lloc durant la jornada d’aquest dissabte, a la Masia d’en Cabanyes,  ha comptat amb una participació de mes de 120 assistents entre delegats i representants.

  Juan Luis Ruiz ha estat escollit novament com a Primer Secretari després que la seva candidatura aconseguís els avals necessaris i que fos l’única presentada en el procés de primàries. El cap de llista vilanoví, que també és Diputat Delegat de Turisme a la Diputació de Barcelona, revalida el càrrec per tercer cop consecutiu i ho fa presentant un programa fonamentat en cinc grans eixos: Unitat, Participació, Acció, Organització i Xarxa.

  La candidatura encapçalada per Juan Luis Ruiz ha estat ratificada pels cinquanta-vuit delegats i delegades socialistes acreditats al Congrés en un procés de votació, on han quedat constituïdes la Comissió Executiva de la Federació, la Comissió de Control de Finançament, les Conselleries Nacionals i la Presidència del Consell de la Federació, que des d’avui presideix l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo.

  Encapçalen també la nova direcció Francisco Romero (Vilafranca del Penedès) i Abigail Garrido (Sant Pere de Ribes), que seran el viceprimer secretari de control financer i la viceprimera secretària de relacions institucionals; Albert Tort (Sant Martí Sarroca) com a nou Secretari d’Organització; Cisco de la Cruz (Sant Cugat Sesgarrigues) com a secretari de Política Municipal; i Teresa Llorens (Vilanova i la Geltrú) com a secretària de Coordinació Sectorial i Feminisme. L’equip complet (veure enllaç) està format per 11 dones i 10 homes que representen a diferents agrupacions socialistes del territori.

  Imatge dels i les integrants de la nova direcció i dels càrrecs orgànics

  Durant el transcurs de la jornada, també s’ha aprovat, per un total de trenta-vuit vots a favor i catorze abstencions, l’informe de gestió presentat per la comissió executiva sortint i que també ha estat exposat Ruiz. En el mateix sentit, també s’ha aprovat i, en aquest cas per unanimitat, la ponència del Congrés de la Federació i que aposta per “un Penedès amb una organització política, administrativa i social que permeti que el territori sigui l’espai per articular una societat útil, progressista, socialment justa, territorialment equilibrada, urbanísticament ordenada, mediambientalment sostenible, competitivament articulada i activament orgullosa de la identitat col·lectiva plural i diversa que ens caracteritza”.

  El Congrés celebrat a la capital del Garraf ha comptat amb la presència de la viceprimera Secretària del PSC i Portaveu del Grup Socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, que ha destacat el nou seguit d’accions de caràcter social aprovades pel govern de Pedro Sànchez, així com els 44 compromisos de l’Agenda per al Retrobament presentada en la seva visita a Barcelona. Per a Granados “el programa socialista és un projecte progressista que ve sustentat per la digitalització, la descarbonització i sobretot en els drets”.

  Qui tampoc ha faltat a la cita ha estat el Diputat a les Corts Espanyoles, José Zaragoza, que ha afirmat que el Partit Socialista de Catalunya és una organització política al servei de les persones i que  respon als interessos de la ciutadania i la societat, no als generats per la figura d’un líder contraposant-ho amb “les plataformes electorals que giren entorn a líders individuals”.

  El Primer secretari del PSC, Miquel Iceta, del Secretari d’Organització del PSC i Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i del secretari de política municipal del PSC i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, també han pres part activa del Congrés a través de la projecció de diferents vídeos que contenien les seves intervecions. Els líders socialistes han remarcat la necessitat de “girar full” de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i en traçar unes polítiques socials i progressistes encapçalades pel PSC.

  Finalment, Carles Ruiz, membre de l’executiva federal del PSOE i alcalde de Viladecans, ha estat l’encarregat de realitzar la cloenda del Congrés assegurant que l’instrument per fer política útil són els diaris oficials, el BOE (Butlletí Oficial de l’Estat), el BOP (Butlletí Oficial de la Província)…. i esperem que aviat el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya). Segons Ruiz, ” és a través de la gestió i de les lleis que som capaços d’encarar els reptes d’un món molt canviant, amb moltes incerteses i davant del qual, la societat necessitem més política real i propera per obrir escletxes d’esperança que ens permetin aprofitar oportunitats i reduir desigualtats”.

  Imatge dels i les assistents al Congrés