Joan Vives Tomas, nomenat nou gerent de l’IRBLleida

Compta amb 16 anys d'experiència en la gestió d'instituts de recerca biomèdica a Europa i Àfrica

El Patronat de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) ha nomenat Joan Vives Tomas, nou gerent de l’Institut. Vives, que s’incorpora aquest mes de gener a l’IRBLleida, compta amb 16 anys d’experiència en la gestió d’instituts de recerca biomèdica a Europa i Àfrica.
Des de l’any 2013 i fins ara, Vives ha estat el Director d’Operacions de la Unitat del Medical Research Council Britanic a Gàmbia, associada a la London School of Hygiene and Tropical Medicine, un institut de recerca biomedica multidisciplinari amb 1.500 professionals i un campus de tres centres de recerca. Vives substitueix a Reyes Grases, que va ser gerent de l’IRBLleida els darrers tres anys, fins al mes de juliol.

Les prioritats per als pròxims anys del nou gerent de l’IRBLleida passen per assegurar una gestió adequada i eficient de les plataformes i serveis de recerca oferts als investigadors; continuar treballant en el procés d’internacionalització de la institució; potenciar el desenvolupament professional dels investigadors i dels serveis professionals de suport a la recerca; millorar la gestió dels projectes d’innovació, i dinamitzar la visibilitat de l’IRBLleida entre els seus col·laboradors i apropar l’activitat de l’Institut a la població.

Dilatada experiència en la gestió d’instituts de recerca biomèdica a Europa i Àfrica

Joan Vives Tomas va cursar estudis d’Enginyeria Tècnica a Terrassa, un màster en Gestió d’Operacions i Serveis de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, un postgrau en Estudis sobre Desenvolupament Internacional de la Universitat Politècnica de Catalunya i un màster en Economia de la Salut i Farmaeconomia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Des del 2013, ha estat el Director d’Operacions de la Unitat del Medical Research Council Britanic a Gàmbia, associada a la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Anteriorment, hi va treballar com a cap adjunt de l’Oficina de Suport a la Recerca i com a director econòmic i financer del Centre de Recerca en Salut internacional (CRESIB, actualment conegut com a ISGlobal) i a la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica.