Joan Sans valora positivament el desviament del trànsit pesat de la N-340

  L’alcalde espera que aquesta mesura repercuteixi en una millora de la qualitat de vida dels arbocencs

  Després de l’aprovació del que Consell de Ministres aquest 31 d’agost passat del decret per bonificar el desviament de camions de la N-340 i la N-240 a l’autopista, l’alcalde de l’Arboç Joan Sans ho ha valorat positivament com un pas molt important per millorar la seguretat i reduir la sinistralitat. Des del 2010 han mort 116 persones en el tram de la N-340 entre Peñíscola i Vilafranca del Penedès.

  A nivell local, l’alcalde espera que repercuteixi en una millora de la qualitat de vida dels arbocencs amb una augment de la seguretat, i una reducció del volum de trànsit, de la contaminació, i dels sorolls i vibracions que produeix el pas del trànsit pesat pel mig de l’Arboç.

  Tot i això l’alcalde ha recordat que encara falta solucionar el desviament de la carretera N-340 al seu pas per l’Arboç, l’única població de la província de Tarragona que encara hi passa la via pel mig partint la població en dos. Per això ha assegurat que continuarà treballant per aconseguir-ho. Una reivindicació que fa anys que està damunt de la taula del ministeri sense que de moment tingui una data d’execució.

  Imatge de la Carretera N340 al seu pas per l’Arboç (Font: Aj. de l’Arboç)

  Les bonificacions per desviar els camions dels trams de la N-340 entre Peníscola i Vilafranca del Penedès entraran en vigor aquest diumenge, 2 de setembre, segons han confirmat fonts del Ministeri de Foment. El Consell de Ministres aprovarà les mesures mitjançant la publicació d’un reial decret.