Les JERC engeguen una campanya per “combatre el tripartit del 155 de la Paeria”

  Acusen l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida d'aplicar polítiques nocives per als joves i presenten la campanya “Revolucionem Lleida pel jovent!” amb l'horitzó de les eleccions municipals del 2019, les quals “han de suposar el fi de l'era d'Àngel Ros com a paer en cap”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La secció de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya han presentat la seva campanya “Revolucionem Lleida pel jovent!”, mitjançant la qual duran a terme diferents accions a nivell institucional i de carrer per tal de “plantar cara tripartit del 155, format per PSC, C’s i PP, amb Àngel Ros al capdavant”. Aquesta presentació s’ha dut a terme davant la seu del PSC a Lleida, on el grup de joves ha llegit un manifesta alhora que mostraven cartells contra el paer en cap.

  Consideren que l’equip de govern de la Paeria està duent a terme unes polítiques “nocives” per al jovent de la ciutat, diuen, “ja sigui per acció o inacció”. Sota la voluntat de mostrar-se com “l’agent transformador del jovent que promogui el canvi”, les JERC han criticat el model de ciutat que es planteja des del consistori. Expliquen que la campanya té una durada indeterminada, però amb l’horitzó de les properes eleccions municipals del 2019, les quals, diuen, “han de suposar la fi de l’era d’Àngel Ros com a paer en cap”. En aquest sentit, la iniciativa constarà de tres grans eixos:

  • Institucional, mitjançant presentació de mocions als plens de la Paeria amb el suport del grup municipal d’ERC-Avancem, de caràcter propi o conjuntament amb l’associacionisme lleidatà

  • Accions de carrer, mitjançant actes de conscienciació, mediàtiques i de reivindicació

  • A nivell intern, duent a terme debats i transformant les polítiques municipals

  D’aquesta manera, les Joventuts d’ERC concreten que la difusió d’aquestes accions es durà a terme des de les xarxes socials, així com a través de cartells informatius a instituts i facultats, i fan una crida pública “a totes i tots aquells joves que tenen ànsies de revolucionar la nostra ciutat”.

  Carles Vega: “L’ajornament del debat d’investidura al Parlament de Catalunya és un acte de responsabilitat política”

  El portaveu del grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, ha valorat l’ajornament del debat d’investidura al Parlament de Catalunya com “un acte de responsabilitat política”. En aquest sentit, considera que la investidura “ha de ser efectiva, evitant investidures simbòliques que acabin sent bloquejades per els poders de l’Estat”. Així mateix, Vega remarca com a necessari “que es retiri el 155 i que es restauri el que ha desfet durant aquests mesos per tal d’emprendre el camí cap a la constitució d’estructures d’estat i de la república”.