Ja està oberta l’àrea per a gossos de la platja de Llevant

  L’àrea romandrà oberta entre l’1 de juny i el 25 de setembre i tindrà una capacitat limitada de 100 gossos

  Per segon any consecutiu s’habilita l’àrea per a gossos de la platja de Llevant. S’hi han millorat els serveis d’informació, de neteja i el mobiliari urbà. L’àrea romandrà oberta entre l’1 de juny i el 25 de setembre i tindrà una capacitat limitada de 100 gossos degudament identificats, per motius de seguretat.

  La zona per a gossos de la platja de Llevant es va obrir l’any passat de forma pilot i va rebre la visita de 13.241 gossos. L’experiència va complir l’objectiu de dotar el litoral barceloní d’un espai de lleure i gaudi per als gossos i va esdevenir una bona mostra de convivència. Després d’escoltar les aportacions ciutadanes i dels usuaris, l’espai torna a obrir amb algunes millores pel que fa al mobiliari urbà i els serveis que s’hi ofereixen.

  Respecte a les millores en el mobiliari urbà, la font d’aigua s’ha adaptat a tot tipus de gossos, grans i petits; l’aigua de la dutxa surt amb més pressió i no vaporitzada, i als urinaris s’ha substituït la base metàl·lica per una base plàstica filtrant perquè la superfície no cremi.

  Hi haurà dos informadors ambientals durant tota la setmana, de dilluns a divendres de 9.00 a 19.00 hores, i dissabte i diumenge de 10.30 a 19.00 hores, en una caseta situada a l’entrada de la zona. A més de controlar l’accés, repartiran bosses de recollida d’excrements i donaran informació ambiental als usuaris. També vetllaran perquè només accedeixin a la platja gossos identificats amb microxip, com a mesura de seguretat en cas de pèrdua o robatori. Com a millora d’aquest any, els informadors estaran situats just on s’accedeix a la platja a fi que els usuaris amb gossos segueixin el traçat establert per la passera fins a l’entrada de l’espai.

  Més neteja
  L’espai disposarà d’un servei de neteja específic, amb un operari al matí i un a la tarda durant tota la setmana; a més, la zona es garbellarà mecànicament cada dia amb un tractor. També s’intensificarà la neteja dels accessos que utilitzen els usuaris per entrar a l’àrea de gossos, per tal de garantir unes condicions d’higiene òptimes a tota l’àrea i als voltants. Igualment, es reforçarà la neteja de la part del barri adjacent a la platja, segons una petició expressa del veïnat.

  Campanya de conscienciació
  Paral·lelament, es durà a terme una campanya adreçada als usuaris per informar-los de les seves obligacions envers les mascotes i del comportament que han de tenir en l’àrea de gossos i per recordar-los que han de respectar la resta de la ciutadania. Així, els informadors que hi ha a l’accés lliuraran un fullet informatiu que inclou la normativa de l’ús de l’espai i alguns consells de bones pràctiques, com ara recollir les deposicions, no embrutar l’espai, evitar hores de màxima insolació, portar aigua perquè l’animal no es deshidrati, no rentar-lo amb sabó o portar-lo lligat si es tracta d’un gos perillós.

  La platja per a gossos, amb una capacitat limitada de 100 gossos degudament identificats, estarà oberta de l’1 de juny al 25 de setembre.