Ivana Martínez: “He sigut una regidora molt propera i he intentat estar al costat de la gent”

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Són els seus últims mesos com a regidora de Medi Ambient i Neteja a l’Ajuntament de Tarragona… Quins projectes li queden pendents?

  Sempre queden coses per fer. Crec que tenim uns projectes encetats, moltes coses pendents i amb moltes ganes de poder continuar-les i acabar-les.

  Què ha aportat Ivana Martínez a Tarragona, com a regidora?

  Pel que fa als projectes, moltes coses. També és cert, que tinc unes carteres amb una gestió que a vegades no es veu, com podrien ser recursos humans o neteja. No sembla que darrere hi hagi una gran gestió, però sí que n’hi ha.

  Espero haver aportat, com a mínim, una mica d’il·lusió, que a vegades, costa de mantenir-la. Crec que n’he tingut. I sobretot, el que he tingut és molt de respecte pel ciutadà i ciutadana de Tarragona.

  L’èxit més gran, com a regidora? Algun error?

  Alejandro Fernández, el dia que va marxar, em va dir que sóc una de les persones que millor sap escoltar als veïns i veïnes. Crec que aquest ha estat el millor èxit. He sigut una regidora molt propera, i sempre he intentat estar al costat d’ells.

  I coses millorables… segurament puc millorar tot allò que he fet. Si no ho pensés, tindria un problema. Per exemple, una de les coses que m’han quedat pendents és la modificació de les deixalleries mòbils.

  Alguns tarragonins es queixen de que la ciutat cada vegada està més bruta. Hi està d’acord?

  No hi estic d’acord. El que sí que hi ha és molt d’incivisme. Per exemple, en el cas de les deixalles que es llancen al costat dels contenidors, com també de tot el mobiliari que s’hi evoca… Hi ha molta deixadesa per part del ciutadà. Que es pot millorar la neteja de Tarragona? N’estic segura. Però es gasten molts diners per la neteja de la ciutat i la veritat és que costa molt entendre el poc respecte dels ciutadans. Això ens costa diners a tots.

  Per tant afirma, que hi ha tarragonins que no respecten la ciutat i són els culpables de que la ciutat estigui bruta.

  Sí, per exemple, tu pots anar passejant pels carrers de la ciutat, i pots veure algun veí o veïna llençant la brossa orgànica en hores que no es pot fer. Això no significa que tot sigui culpa del ciutadà. Nosaltres com a Ajuntament, segurament podem millorar molt, i estem treballant perquè el contracte de neteja es pugui modificar l’any 2021. Però l’actitud d’alguns ciutadans també caldria millorar-la.

  Hi ha algun barri més incívic que d’altres?

  No, hi ha gent que té un concepte de que Ponent és més brut que Llevant, però no és veritat. No va per zones ni per espais. Hi ha punts negres a tota la ciutat.

  Una solució que ha proposat és la campanya presentada la passada setmana on s’informa que es multarà a tots els amos que no esbandeixin els orins dels gossos. Com ha estat acollida per la població?

  Encara no tenim les dades per poder dir quina ha estat la percepció ciutadana. El que sí que puc afirmar és que la campanya anterior, amb els excrements, va funcionar molt bé. Però, la dels orins, ha agradat, de moment, a les xarxes socials. És un concepte que segurament molta gent, no havia pensat abans.
  Amb aquesta campanya, podem ajudar a que la ciutat no es vegi tan bruta.

  Una altra proposta ha estat la instal·lació de pilones per combatre els abocadors il·legals. Quina és la valoració d’aquest primer mes?

  Els veïns ho van acceptar molt bé. Estem netejant moltíssim i traient tones d’incontrolats.

  Com està avançant l’eliminació dels contenidors soterrats? Es va anunciar que les obres estarien llestes la propera primavera.

  La intenció és que al maig s’adjudiqui l’obra a l’empresa guanyadora. I quan es comencin a retirar, es començaran a posar els contenidors nous. Crec que en uns sis mesos podria estar la renovació acabada.

  I, abans d’acabar… Un desig per a Tarragona?

  Que Tarragona segueixi sent socialista.