Investiguen l’exalcalde pedani de Jesús, Pere Panisello, per prevaricació i tràfic d’influències

    La Unitat Anticorrupció dels Mossos va detenir dimarts passat l'exvicepresident de la Diputació de Tarragona, que va declarar en seu policial pendent de ser citat pel jutge

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    El jutjat número 4 de Tortosa investiga el conseller delegat de la GESAT –societat que gestiona els hospitals municipals-, l’exalcalde pedani de Jesús i exvicepresident de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, per suposats delictes de prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental. Panisello va ser detingut el passat dimarts dia 17 per agents de la Unitat Anticorrupció dels Mossos, que també van escorcollar el seu despatx a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, i declarar en seu judicial a l’espera de ser citat pel jutge. La investigació estaria relacionada amb la suposada contractació irregular d’empreses de la ciutat per a la prestació de serveis a l’esmentat centre hospitalari i la Clínica Terres de l’Ebre, que el consistori gestiona a través de la societat municipal GESAT. El govern municipal tortosí –format per PDeCAT i ERC- ha emès un críptic comunicat on relaciona la denúncia que ha originat la investigació amb uns acomiadament disciplinaris els darrers mesos per un suposat cas de corrupció en l’adquisició d’aliments per a l’hospital.
    Segons s’ha donat a conèixer aquest mateix dimarts, durant la setmana passada van declarar també en dependències policials alguns treballadors dels dos hospitals municipals en qualitat de testimonis. No es descarta que al voltant d’una desena de persones, possiblement algun responsable polític, prestin declaració també durant els pròxims dies.

    L’Ajuntament de Tortosa, d’altra badna, sosté que “ha facilitat tota la informació requerida” i ha expressat “el seu més absolut respecte per les investigacions policials i judicials” en marxa. Al mateix temps, també ha volgut expressar “el suport i màxima confiança” cap a Panisello, així com “tots els treballadors de les societats, alhora que es desitja que es puguin clarificar els fets el més aviat possible”. El govern municipal assegura que ja ha informat de la situació la junta de portaveus i el consell d’administració de GESAT.