Intent fallit d’estafa a Martorell amb el mètode dels “bitllets tintats”

    La víctima va desconfiar de l’individu que li volia comprar un pis i va alertar els Mossos d’Esquadra

    Els Mossos d’Esquadra van detenir l’11 de desembre a Martorell un home de 44 anys per un presumpte intent d’estafa amb el mètode dels ‘bitllets tintats’. L’individu hauria provat d’enganyar el venedor d’un pis comprant-li l’immoble en efectiu i amb bitllets que tenia amagats i tintats. Segons els Mossos, l’home va arribar a fer una demostració en el seu domicili de com es transformaven els papers negres en bitllets de curs legal utilitzant un líquid. En aquest punt la víctima va desconfiar del comprador i es va adreçar a la policia, que va procedir a la seva detenció. El detingut, amb vuit antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva entre d’altres, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació es va iniciar el dimarts 11 de desembre quan els investigadors van tenir coneixement que una persona estava sent víctima d’una estafa coneguda com a “bitllets tintats”.

    El cos va dissenyar un dispositiu policial de vigilància en un hotel del municipi de Martorell on el denunciant havia quedat amb els estafadors per fer el canvi de bitllets. Els agents van aconseguir localitzar, identificar i detenir un dels presumptes autors de la temptativa d’estafa.

    En el moment de la detenció, els agents van intervenir un pot de color groc amb líquid, dos papers amb pols negre de la mida d’un bitllet de 50 euros i un full amb la descripció dels preus del líquid que “transforma” els papers en bitllets de curs legal.