Innovació i Sostenibilitat: les claus de l’estand de Dow a Expoquimia

  Durant la 18a Trobada Internacional de la Química, Expoquimia 2017, que tindrà lloc a Barcelona del 2 al 6 d’octubre, Dow hi tindrà un paper destacat a través del seu estand, en el qual hi predominarà la seva clara aposta per la Sostenibilitat a través de les seves nombroses tecnologies i productes presentats, pertanyents a negocis diversos. En aquest context, Dow aprofitarà aquest espai per mostrar elements innovadors i solucions tecnològiques que donen resposta als desafiaments actuals de la societat.

  D’una banda, el negoci de Packaging & Specialty Plastics estarà present amb diversos prototips d’envasos flexibles que incorporen les seves últimes novetats. El primer d’ells, INNATETM Precision Packaging Resins, és una nova família de resines d’envasat que que ofereix uns nivells excel·lents de prestacions mecàniques en solucions d’envasat d’alimentació, productes de consum i embalatge logístic i industrial. INNATETM permet explorar solucions d’envàs més lleugeres sense alterar l’eficiència de procés de producció i envasat ni la resta de propietats de l’envàs final. El segon, ADCOTETM L86-500 Adhesivo Barrera, és una de les últimes novetats del negoci que va ser llançada l’any 2017 i dissenyada per envasos flexibles d’alimentació i consum de mitja tanca com ara cafè, cereals, snacks, tovalloletes humides, etc. ADCOTETM L86-500 Adhesivo Barrera permet el redisseny dels envasos flexibles per tal de minimitzar materials d’envàs i millorar-ne la reciclabilitat al final del seu ús, tot garantint la protecció de l’aliment fresc fins al moment del seu consum. Finalment, AGILITYTM Performance LDPE, la nova família de productes de polietilè de baixa densitat d’alt rendiment, ofereix millores en eficiència de conversió i explorar reducció d’ús de materials, tot garantint les mateixes prestacions en l’aplicació d’envàs final.

  Així mateix, des del negoci de Dow Building Solutions s’exposarà productes com l’adhesiu especial per a teules TILE-BOND™, un adhesiu de poliuretà dissenyat per enganxar teules que, en aplicar-se en fred, ofereix diversos avantatges sobre els sistemes més convencionals: no necessita una font externa de calor i permet un major rendiment en comparació amb altres sistemes d’enganxat que poden ser adquirits en el mercat, en no posar en perill les propietats impermeables de la membrana ni malmetre el substrat. En aquest sentit, també estarà present a l’estand l’adhesiu INSTA-STIK™ MP (MultiPurpose), adequat per fixar cartó guix, planxes d’aïllament i tot tipus de substrats d’ús comú en la construcció, tot augmentant-ne el valor d’aïllament i sense requerir de fixacions mecàniques secundàries. També tindran un protagonisme especial les planxes de Poliestirè Extruït STYROFOAM™, ofertes per Dow des de fa més de 50 anys per a la producció de panells sandvitx. En aquest temps ja s’ha utilitzat a nivell mundial més de 20 milions de metres quadrats d’aquests panells, amb el seu cridaner interior blau que atorga el STYROFOAM™, un element clau per a diverses aplicacions com són camions i càmeres frigorífiques, autocaravanes, taulers de rajoles de dutxes, panells decoratius per a finestres, portes, etc.

  D’altra banda, Dow també presentarà productes de Dow Corning, negoci adquirit al 100% per la companyia l’any 2016, centrat en solucions basades en silici, dissenyades per ajudar a aconseguir edificis que promouen la comoditat, seguretat i adequació als ocupants, al mateix temps que milloren la productivitat, redueixen el risc i permeten una major llibertat de disseny. D’una banda, es destacarà la Silicona Adhesiva Estructural Transparent per a vidre en façana, que és una pel·lícula de silicona transparent i d’alta resistència òptica, adequada per a unions puntuals de façana envidrada, capaç de treballar amb diferents geometries, vidre corbat i unitats de vidre aïllant amb gas, sense la necessitat de perforar el vidre. En segon lloc, el Sistema Dow Corning® PanelFix, que ha estat dissenyat específicament per a l’adhesió elàstica de panells de façanes ventilades d’edificis residencials i comercials, així com per a projectes de construcció nous o de renovació. Així mateix, també s’exposarà la Silicona d’engalzat 2400 de transparència en grau òptic (Dow Corning® 2400 Silicone Assembly Sealant), una silicona adequada per a aplicacions d’unió estructural exterior i interior i per al segellat d’envidrament estructural de façana, com ara juntes, unions vidre-metall o estructures envidrades en vidre de visió total, on es desitja una connexió igualment transparent. D’una altra banda, aquest negoci presenta també una maleta en la qual s’hi mostra, de manera interactiva, diverses solucions químiques per al mercat de l’edificació que ajuden a incrementar la durabilitat dels productes de construcció i les prestacions dels productes finals.

  Amb una forta presència en l’estand també s’hi troba el negoci de Dow Polyurethanes, des del qual s’exposarà més de 20 mostres de tecnologia capdavantera en aquest àmbit, les aplicacions de les quals són imprescindibles en els productes del dia a dia. Entre aquests, es presentarà un recipient a pressió per a gasos elaborat amb la innovadora tecnologia VORAFORCE™, que permet assolir propietats d’alt rendiment al mateix temps que permet reduir el pes total de l’equip, tot millorant-ne la manipulació i reduint emissions durant el transport; unes botes de senderisme fabricades amb VORALAST™, solució que compta amb propietats mecàniques ideals per a la producció de calçats més sofisticats i sense pèrdua de funcionalitat; i un filtre d’aire per a la fabricació del qual s’ha fet servir SPECFIL™, producte utilitzat en automòbils, en els quals és aplicat com a escuma segellant o adhesiu, per impedir la fuga d’aire i la entrada d’impureses en el motor.

  Finalment, Dow Coating Materials inclourà dues de les seves innovacions en l’estand. La primera, un panell de fibrociment amb recobriment basat en Evoque™ 1310 (tecnologia acrílica pura) després d’una exposició a l’exterior de 3 anys i mig (42 mesos) a Puget Théniers (Francia) comparant-lo amb un altre de tecnologia estirè-acrílica i mostrant les diferències entre ambdues. La segona, és un altre panell comparatiu amb un acabat brillant sobre fusta formulat amb diferents productes actuals del mercat (PU/Acrylics; Alkyd solvent i Pure Acrylics) enfront a una pintura acrílica pura formulada amb la resina Primal™ HG-98 després d’una exposició a l’exterior durant més de 3 anys (38 mesos).

  En paraules d’Anton Valero, General Manager de Dow Chemical Ibèrica i President de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE): “Aquesta és una oportunitat excel·lent per mostrar als professionals del sector químic i a la societat en general el nostre compromís amb la sostenibilitat i l’avenç tecnològic, així com la nostra contribució a la millora de la qualitat de vida sense comprometre els recursos i el medi ambient necessaris per a les generacions futures. Els productes presentats en aquesta edició d’Expoquimia apliquen sens dubte aquests criteris, la qual cosa ens motiva a seguir treballant sempre a l’avantguarda”.