Inminent vaga de l’EMT de Tarragona

El comitè d'empresa denuncia que els equipaments estan obsolets i que les condicions laborals repercuteixen en la salut i seguretat dels treballadors

El comitè d’empresa de l’EMT ha fet públic a través d’un comunicat una “inminent convocatòria de vaga”. En aquest comunicat els treballadors han enumerat  els motius d’aquest conflicte amb l’empresa. Per una banda, exigeixen que “es resolguin els problemes en l’equipament de treball com autobusos obsolets, emissores deficients, horaris poc recomanats. màquines expenedores de tickets i validadores de bonos, rampes d’accessibitat, calefaccions, aires condicionats…”. La plantilla de l’EMT a més denuncia que tots aquests problemes “repercuteixen seriament en la salut i seguretat del treballador com es demostra en l’increment de les baixes laborals”.

Segons el comunicat la vaga “està pensada per aplicar-se de manera gradual”. En principì es farien aturades de dues hores al matí i dues hores a la tarda. A més, es preveu que els dies 8 i 10 de maig aquestes aturades siguin de 10 a 12h i de 16 a 18h.

Tot i així, el comitè d’empresa assegura que la seva voluntat “és fer el menor dany possible i que tothom pugui tenir la suficient flexibilitat per assistir al seu lloc de treball”. Així mateix, demanen comprensió, ja que, “algunes reivindicacions afecten tant als treballadors com als usuaris”.