Inici de curs de les Escoles Bressol Municipals

  La regidora d’Educació Sandra Castro i el tinent d’alcalde Paco Cerdà han donat la benvinguda a les mestres i han destacat la importància de la seva tasca per l’educació i el benestar dels infants de 0 a 3 anys

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La regidora d’Educació, Sandra Castro, i el tinent d’alcalde Paco Cerdà han donat aquest matí la benvinguda a les docents de la xarxa d’Escoles Bressol Municipals, en l’acte d’inici del curs 2019-20, que ha tingut lloc a la Sala Jaume Magre i que ha tingut com a protagonista el responsable de la nova càtedra de Neuroeducació de la Universitat de Barcelona, David Bueno, que ha impartit una xerrada sobre l’aprenentatge en la primera infantesa.

  La regidora ha destacat la importància d’aquesta etapa de 0 a 3 anys que es treballa a les escoles bressol pel desenvolupament neuronal, educatiu i socials dels infants i com la feina de les educadores i les famílies resulta cabdal. “Cada petita acció que feu contribueix al seu desenvolupament. Des de la Regidoria volem donar-vos les gràcies per aquesta feina vocacional i per la vostra implicació, que sembren una llavor que va creixent”, ha afirmat Castro.

  Durant l’acte s’ha fet un petit reconeixement a les directores sortints de les escoles bressol d’Albarés, Núria Solans, i del Rellotge, Rosa Maria Aceret, que han rebut un obsequi.

  A la xerrada, titulada “Què aprèn el cervell dels 0 als 3 anys?”, Bueno ha destacat la importància de conèixer els factors biològics de funcionament del cervell que condicionen l’aprenentatge, per tal d’aprofitar millor les seves capacitats en cada etapa i especialment en el període de 0 a 3 anys, que ha definit com “l’etapa més important de formació d’una persona i la que té més influència en com serà, es percebrà i es relacionarà amb els altres en el futur”.

  La xarxa municipal d’escoles bressol compta amb un total de 18 escoles, 16 de gestió directa i 2 en concessió administrativa, on hi treballen 126 professionals docents, entre mestres, tècniques superiors d’educació infantil i de reforç, així com un equip d’atenció psicopedagògic que els hi dona suport. Aquest curs s’hi incorporen també 35 alumnes de Formació Professional dual.