Iker, el primer nadó lleidatà de l’any 2019

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Pla obert on es pot veure la tinent d'alcalde de Cultura de la Paeria, Montse Parra, amb el primer nadó del 2019 a Lleida i la seva família, l'1 de gener de 2019. (Horitzontal)
   El primer nadó que ha nascut aquest 2019 a la demarcació de Lleida és un nen que es diu Iker Cañas i que ha nascut cinc minuts abans de les set del matí. Ha estat el darrer dels primers nounats de l’any al conjunt d’hospitals públics de Catalunya i ha fet un pes 4.250 grams i 53 centímetres. La mare, Marta Espax, és una infermera de 30 anys que casualment exerceix a la mateixa planta de maternitat de l’Hospital Arnau de Vilanova on ha parit. ”Ho he viscut d’una altra manera, perquè coneixes massa, saps tot el que pot passar”. A més a més, la Marta ha dit que està una ”mica fotuda” perquè l’epidural no li ha fet efecte i el part ha estat dur. L’Iker té una germana més gran amb la que es porta 16 mesos.

  Els pares del primer nounat del 2019 a Lleida, Marta Espax i Dionísio Javier Cañas, van ingressar ahir dilluns a les vuit del matí a l’Hospital Arnau de Vilanova perquè la previsió era provocar el part ja que el bebè era molt gran. Finalment no ha calgut provocar-lo perquè la mare es va posar de part cap a les dotze de la nit i cinc minuts abans de les set del matí l’Iker ha nascut.

  Casualment, la mare de l’Iker treballa d’infermera a la planta de maternitat de l’hospital i ha explicat que l’experiència ha estat diferent perquè ”coneixes massa i saps tot el que pot passar”. Això no obstant, estava contenta d’haver pogut estar amb companyes que coneix en tot moment. El matrimoni viu a Aitona (Segrià), el poble de la mare.

  Com és tradició, el Gremi de Forners de Lleida ha visitat juntament amb els mitjans de comunicació el primer nadó de l’any i li han regalat una barra de pa. És la primera de tot l’any ja que aquesta família tindran el pa gratuït durant tot el 2019, cortesia del gremi. També hi eren els pares i germana del primer nounat del 2018 que ha estat obsequiat amb un pastís per part del Gremi de Forners. La visita l’ha completat la tinent d’alcalde de Cultura de la Paeria, Montse Parra, que ha portat flors i un os de peluix a la mare i el nounat.