ICV-EUiA i CatComú demanen la condemna de l’agressor d’ultradreta

    Les dues formacions han demanat a Mataró, la ciutat on es va produïr l'incident, que es faci una condemna pública i lamenten que la "judicialització" de la poítica afavoreixi l'aparició de grups feixistes

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    ICV-EUiA i el grup promotor de Catalunya en Comú a Mataró han condemnat “enèrgicament” l’agressió que aquest dissabte va patir un jove de la ciutat per part d’un grup d’ultradreta i reclamen que totes les forces polítiques i socials facin també una condemna pública. En un comunicat, els dos grups polítics han rebutjat els fets i han instat el municipi a “obrir un debat en profunditat en relació a les causes que provoquen aquest tipus de fets”. Les dues formacions lamenten que l’actual context de “judicialització” de la política “afavoreix desgraciadament l’aparició d’aquests grups de caràcter violent i feixista”.
    La formació ecosocialista i els comuns apunten que l’agressió “no és un fet aïllat”, motiu pel qual reclamen “més contundència” de les institucions per suprimir els grups polítics d’ideologia feixista. Al mateix temps, lamenten que els discursos racistes “s’hagin assumit socialment” i asseguren que els missatges difosos per partits com Plataforma per Catalunya i el Partit Popular “tenen uns efectes molt negatius per a la convivència i la cohesió” de la ciutat.