Huawei presenta el MateBook X Pro, amb una webcam al teclat

  La companyia asiàtica també presenta la tauleta MediaPad M5, equipada amb altaveus 3D i que pretén competir amb l'iPad Pro d'Apple

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
   La companyia xinesa Huawei ha presentat al Mobile World Congress el MateBook X Pro, un portàtil ultralleuger que porta a l’extrem la tendència d’eliminar els marcs a les pantalles dels ordinadors. Té 13,9 polzades i la proporció del seu monitor amb el marc és del 91%, molt per sobre d’altres models de PC o Mac. El que crida més l’atenció és la seva webcam, que s’amaga sota una tecla del teclat que en polsar-la puja i comença a gravar. Aquest sistema permet garantir la privacitat els usuaris. A més té una bateria que permet una autonomia de 15 hores de navegació web. La companyia asiàtica també ha presentat a Barcelona la tauleta MediaPad M5, disponible en dos tamanys, de 10.8 i 8,4 polzades de pantalla, i equipada amb altaveus 3D afinats per Harman Kardon. Aquest dispositiu pretén competir amb l’iPad Pro d’Apple. Tant el Huawei MateBook X Pro com el Huawei MediaPad M5 estaran disponibles a partir d’aquesta primavera a Europa.
  Huaway també ha anunciat aquest diumenge durant el MWC el llançament del seu CPE (Customer Premises Equipment) 5G, una cèl·lula de connexió que permet a les operadores oferir trucades i connexió d’alta velocitat en totes les bandes de l’espectre 5G. Aquest CPE sortirà amb dos models: un d’alta i un de baixa freqüència. Permetran velocitats de fins a 2 Gbps, 20 vegades més que la fibra 100Mbps. Segons un comunicat de la companyia xinesa, “això permet a l’usuari una experiència ultraràpida, que permet gaudir de vídeo i d’experiències de ‘gaming’ en realitat virtual, o descarregar un programa de televisió en només un segon”.

  El MateBook X Pro tindrà un preu que oscil·larà entre els 1.499 i els 1.899 euros. Inclou un potent processador Intel Core i7/i5 de vuitena generació i és un dels portàtils més lleugers i potents del mercat.

  Per la seva banda, el Huawei MediaPad M5 compta amb versions 4G/LTE, el ja tradicional sistema de càrrega ràpida d’aquesta marca i una pantalla de molta alta resolució en els dos models de 8,4 i 10,8 polzades. A més, té un teclat semirígid i un llapis digital amb 4096 nivells de sensibilitat per prendre notes sense esforç. Els seus preus aniran dels 349 euros als 550.

  ACN