Homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Tarragona

    El reconeixement s'ha fet a la fossa comuna al cementiri de la ciutat, on descansen les restes de 771 persones que van ser afusellades a la demarcació

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Per setè any consecutiu, Tarragona ha homenatjat les víctimes de la repressió franquista aquest diumenge. El reconeixement s’ha fet a la fossa comuna al cementiri de la ciutat, on descansen les restes de 771 persones que van ser afusellades a la demarcació. Montserrat Giné, portaveu de l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista de Tarragona, que organitza l’acte, ha celebrat el primer pas al Parlament per impulsar la llei d’anul·lació dels judicis del franquisme, o la creació del banc públic d’ADN. Amb tot, considera que “s’ha fet feina però encara en queda molta per fer”.

    Giné ha lamentat l’absència de representació de la subdelegació del govern espanyol, Jordi Sierra, i d’algun representant de l’Arquebisbat de Tarragona. “Hi ha els que volen ser-hi i, qui no vulgui ser-hi, no fa falta que vingui”, ha dit Giné.

    Prop d’un centenar de persones han participat en l’ofrena floral que s’ha fet davant una escultura amb el nom de ‘Dignitat’ i una placa on es llegeixen els noms de les set-centes setanta-una víctimes de la repressió franquista a Tarragona.