Guillem Anguera posa el punt i final al Festival de música en català Accents 2017

  Durant prop de 2 mesos, el festival ha reunit a la ciutat una dotzena d’artistes i grups d’arreu dels Països Catalans

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’acordionista de Mont-roig del Camp Guillem Anguera va ser l’encarregat de cloure aquest diumenge a la tarda al Teatre Bartrina quarta edició del Festival Accents de pop, rock i folk dels Països Catalans en un concert en el qual va presentar a la ciutat el disc 14km, en una actuació especial plena de convidats i sorpreses que va fer gaudir de valent les 300 persones que van acudir a l’espectacle.

  El Festival Accents, que va néixer l’any 2014 impulsat per Empenta Cultural i dirigit pel programador Isaac Albesa, s’ha consolidat a la ciutat amb una afluència regular als concerts, ja sigui als vermuts que s’han fet durant els mesos de setembre i octubre a la terrassa de Cal Massó, als concerts que es van fer al Centre d’Art Cal Massó i també les quatre propostes que s’han escoltat al Teatre Bartrina durant les últimes setmanes.

  En total han desfilat pel festival al voltant de 1.200 persones que descobrir artistes i grups joves o retrobar-se amb artistes d’arreu dels Països Catalans plenament consolidats i de llarga trajectòria. Per l’Accents 2017 hi han passat cantants de les nostre comarques com són Albert Basora, Espaldamaceta o Albert Jordà, que han compartit cartell amb formacions d’altres contrades encara com els barcelonins 4Hiverns, Donallop (des de les Illes), Jo Jet i Maria Ribot (Manresa) o els lleidatans Renaldo & Clara i noms més coneguts com els de la cantautora de les Garrigues, Meritxell Gené; el projecte de recuperació del patrimoni musical ‘Càntut’ de Belda & Sanjosex; el valencià Pep Gimeno Botifarra i els concerts especials i únics coincidint amb l’any Reus Capital de la Cultura Catalana, Reus canta amb Pau Riba –amb la participació de 8 cantants de reus al costat de Pau Riba- i el concert de clausura de Guillem Anguera i amics.

  Clausura

  El concert de clausura va servir per posar damunt l’escenari del Bartrina bona part dels col·laboradors del disc 14Km de Guillem Anguera. A la banda habitual del músic de Mont-roig del Camp formada per Albert Carbonell, Jorge Varela, David Rincón, Isidre Sans i Héctor Beberide s’hi van sumar en aquesta ocasió artistes com la cantant Olga Pes; Nando Taló i Siscu Aguilera amb seva txalaparta de vidre; Alexis Lanza, Xavier Pié, Francesc Sans i la col·laboració especial del basc Kepa Junkera que, vingut des de Bilbao, va interpretar dues peces a duo amb Anguera, entre elles una versió per acordió d’El cant dels ocells.

  El futur de l’Accents

  El director artístic de l’Accents ha manifestat la voluntat de continuar l’any vinent aquest festival en d’altres espais de la ciutat perquè hi ha interès per escoltar música en català a casa nostra, segons ha explicat Isaac Albesa, i fins i tot traslladar-lo a d’altres poblacions del Baix Camp que també tenen interès d’afegir-se a l’Accents. “S’ha demostrat que la ciutat de Reus i el Camp de Tarragona tenen ganes d’escoltar la música cantada en català al nostre país. Malauradament no sempre és fàcil poder-la escoltar a casa nostra, tot i que pugui semblar el contrari, i per això aquest festival té tot el sentit de continuar realitzant-se”, ha explicat. L’Accents és un projecte d’Empenta Cultural amb el suport de la regidoria de Cultura de Reus, la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i el patrocini de Vermuts Miró. Fins ara han passat per l’Accents més de 40 grups d’arreu dels Països Catalans de rock, pop i folk.