La Guàrdia Urbana activa el Pla especial de seguretat de Nadal

  El dispositiu s'allargarà fins el 7 de gener

  La Guàrdia Urbana de Reus posa en marxa el pla operatiu especial de Nadal, que té com a objectiu prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període de l’any. El dispositiu comença aquest dimecres, 6 de desembre i finalitza el diumenge, 7 de gener.

  L’objectiu és reforçar la seguretat mitjançant el reforç de la policia de proximitat, augmentant la presència policial i el patrullatge a peu, per dissuadir i prevenir la comissió dels fets delictius més habituals en aquestes dates, com petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades, especialment en llocs molt concorreguts.

  Per desenvolupar el dispositiu, la Guàrdia Urbana reforçarà el nombre d’efectius dels torns de matí i tarda, que patrullaran en els principals eixos comercials de la ciutat amb patrulles de proximitat distribuïdes en quatres sectors. Igualment, s’establiran punts estàtics en determinats indrets del centre, amb controls de pas de vianants i informació i assistència a la ciutadania. Aquests efectius tindran el suport d’altres patrulles, de paisà i de seguretat ciutadana. El dispositiu també rebrà la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil, els quals faran tasques assistencials i de col·laboració amb els serveis de policia.

  Per desenvolupar aquesta campanya el cos municipal de seguretat comptarà amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, amb els quals es coordinarà i sumarà esforços, i establirà patrulles mixtes de proximitat, especialment els caps de setmana. La policia catalana reforçarà el servei de seguretat a les zones de major afluència de persones amb patrulles destinades al dispositiu de prevenció per l’alerta terrorista.

  Per mantenir els nivells òptims de seguretat i minimitzar l’activitat delictiva, les patrulles policials establiran contactes i realitzaran visites als establiments comercials de la ciutat, de forma que els permeti detectar qualsevol incidència relacionada amb la campanya del Nadal i recollir informació que pugui resultar rellevant.

  La Guàrdia Urbana continuarà realitzant altres tasques de seguretat com el control del trànsit de vehicles, l’atenció al ciutadà, els controls i dispositius de seguretat ciutadana o l’atenció a les víctimes, els dispositius d’investigació entre d’altres.