El gol del terrassenc Álvaro Granados dona l’europeu a la selecció espanyola de waterpolo

Avatar photo
L’equip dirigit per David Martín aconsegueix el seu primer or europeu, gràcies a un golàs en l’últim moment de l’egarenc Álvaro Granados

La selecció espanyola de waterpolo ha fet història i ha aconseguit treure’s aquella espineta clavada que arrossegava des de feia tant de temps: guanyar el seu primer europeu. Un partit molt ajustat contra Croàcia (10-11) i que dona a la selecció espanyola la plaça olímpica per als Jocs de París 2024.

Els croats han començat forts, amb un inici molt golejador i els contraatacs de l’equip capitanejat per Ivica Tucak deixaven un primer quart força negre (5-3). Després d’una esbroncada per part de David Martín, podíem veure com aquesta feia efecte. Amb el porter i capità de l’Astralpool CN SabadellEdu Lorrio, la selecció espanyola començava a buscar la remuntada a la desesperada, deixant la seva meta a 0 en el quart decisiu i amb tres aturades salvadores. La mateixa alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, donava l’enhorabona a través de les seves xarxes socials als nous campions d’Europa.

La tradició i talent waterpolista del Vallès Occidental es tornaven a evidenciar en aquest històric partit i gràcies a un gol del també terrassenc Bernat Sanahuja, s’aconseguia igualar el marcador, posant l’empat a 7 a l’inici del tercer quart. Un gol estratosfèric de l’egarenc Álvaro Granados va donar el primer títol de campiona d’Europa a la selecció espanyola de waterpolo. El conjunt que dirigeix David Martín es va imposar a Croàcia a una final trepidant.

Quan faltaven dos minuts per acabar el partit, els espanyols perdien per 10 a 8, però gràcies a la resiliència de l’equip i a dos successius atacs del waterpolista egarenc Álvaro Granados, la victòria s’ha acabat decantant cap al combinat espanyol.

D’aquesta manera, un impressionant gol a l’últim moment efectuat per Granados penjava per primera vegada en la història la medalla d’or en un Campionat d’Europa a la selecció espanyola de waterpolo.