El govern i el PSC acorden construir dos polilleugers amb el superàvit del 2017

  També es finançarà la redacció del projecte executiu del pavelló del Molinet, vinculat a l’Institut Roseta Mauri, amb un import de 70.000 euros

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  “Avui l’esport ens uneix”, ha pronunciat l’alcalde de Reus. Amb l’objectiu de dotar la ciutat amb nous equipaments esportius, l’equip de govern i el grup municipal del PSC han arribat a un acord amb el qual s’incorporarà el superàvit del 2017 -un total de 3.450.047,48 euros- al pressupost d’enguany. Igualment, es reserven dues partides que es destinaran a l’ampliació de la dotació destinada als pressupostos participatius i a l’amortització dels convenis entre el consistori i Reus Serveis Municipals. La major part del superàvit es destinarà a la construcció de dos polilleugers, vinculats al Col·legi Joan Rebull i al Col·legi Cèlia Artiga, amb una dotació d’1.215.000 euros cadascun, a més de la redacció del projecte executiu del pavelló del Molinet amb una partida de 70.000 euros. L’aportació als pressupostos participatius s’incrementarà en 550.000 euros més, incrementant la partida per aquest projecte als 750.000 euros, i els 400.000 euros restants es destinaran a l’amortització dels convenis esmentats.

  “Ha estat un acord fàcil”, ha apuntat el portaveu del PSC, Andreu Martín, que a més ha agraït al govern “el plantejament”. Segons el socialista, aquest acord és “fruit d’un conveni al voltant d’un llegat”, tot assegurant que es tracta d’una realitat basada en “estudis ja realitzats”. “Aquesta estratègia és compartida i tindrà resultats en un període breu”, ha assegurat el socialista. En aquest sentit, l’alcalde, Carles Pellicer, també ha agraït al grup municipal l’acord perquè “contribueix a la governabilitat de la ciutat, a fer-la avançar i ajuda a complir amb les peticions de la ciutadania”. L’alcalde, a més, ha detallat que la intenció és que els dos polilleugers vinculats als col·legis Cèlia Artiga i Joan Rebull es comencin a construir aquest mateix any perquè estiguin finalitzats els pròxim 2019. Respecte a la redacció del projecte executiu del pavelló del Molinet també es preveu per aquest mateix any, tot i que l’execució de les obres trigaria més a arribar, entre el 2019 i el 2020, tenint en compte que es tracta d’un equipament més ampli.

  Pressupostos participatius
  D’altra banda, l’acord també preveu una aportació de 550.000 euros addicionals als pressupostos participatius, per igualar la dotació de l’any passat, arribant als 750.000 euros. A més de garantir els pressupostos participatius, l’acord assegura també “poder preparar des d’ara el projecte de l’any vinent”, com ha explicat la regidora de Participació, Montserrat Flores. Respecte a la primera edició dels pressupostos participatius, Flores ha detallat que durant aquest mes de maig s’ha de tancar “el procés de valoració”.

  La proposta entre el grup municipal del PSC i l’equip de govern es portarà, aquest dimecres 9 d’abril, a la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics, i el pròxim dilluns, 14 d’abril, passarà pel ple.

  Estadi Municipal
  Finalment, seguint en la línia de les instal·lacions esportives de la ciutat, l’alcalde no ha volgut fer declaracions respecte a l’Estadi municipal. En ser preguntat en quin punt es troba aquest procés, Pellicer només ha dit que en el proper ple es tractarà el pas més lògic”. Tot apunta que aquest pas més lògic seria el procés negociat, com va publicar La Ciutat el passat 16 d’abril.