Girona ofereix una quarantena de visites guiades gratuïtes per reactivar el sector turístic

    L'acció tindrà lloc del 4 de juliol al 12 de setembre amb la intenció d'atraure els visitants de proximitat

    Imatge del riu Onyar al seu pas per Girona. JULIO COLLADO

    L’Ajuntament de Girona oferirà una quarantena de visites guiades gratuïtes a partir d’aquest dissabte 4 de juliol fins al 12 de setembre. L’acció s’emmarca en el pla de mesures de reactivació econòmica derivades de la crisi de la covid-19 i té com a objectiu atraure els visitants de proximitat. Les visites es faran en català i estaran adreçades a diferents tipus de públic a partir d’un ventall molt ampli de temàtiques. La regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana, ha remarcat que es tracta d’un sector que genera “oportunitats de negoci” així com “llocs de treball”. Plana també ha lamentat que és un dels que ha patit de forma “més contundent” i que per això cal anar plantejant accions “per potenciar tot allò que oferim”.

    Les visites aniran a càrrec de l’Associació de Guies de Girona i d’empreses de guiatge de la ciutat com GIGSgirona, La Mosca Tours, Girona Explorers i la companyia de teatre La Minúscula. Entre les temàtiques que s’hi podran escollir hi ha les llegendes de Girona; el rodatge de la sèrie Joc de Trons; els Sants, miracles i misteris de Girona; la Girona Medieval; el Land Art; la Girona de l’aigua; Gerunda; Girona i Rafael Masó, entre d’altres. Amb l’objectiu de millorar la qualitat turística de la destinació i afavorir l’accessibilitat dels recursos turístics, algunes de les vistes guiades s’oferiran amb servei d’audiodescripció i interpretació en llengua de signes i estaran adaptades per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb mobilitat reduïda.

    Aquesta acció s’emmarca en el pla de mesures de reactivació econòmica covid-19, enfocades a dinamitzar el sector turístic de la ciutat. Des del consistori s’ha anunciat que també es continua treballant en altres accions que es faran públiques més endavant. L’aforament de les visites és limitat i les inscripcions s’han de realitzar a través de cadascuna de les empreses.