Girona invertirà gairebé 352.000 euros per reformar part de la comissaria de la Policia Municipal

    El projecte, que ha passat per Junta de Govern Local, permetrà millorar els vestuaris i instal·lar un elevador a l'entrada

    L’Ajuntament de Girona invertirà gairebé 352.000 euros per reformar part de la comissaria de la Policia Municipal, situada al carrer Bacià. El projecte, que ja ha rebut el vistiplau de la Junta de Govern Local, permetrà redistribuir els vestuaris (unificant els tres que hi ha en un de sol), instal·lar un bany a les garjoles i millorar la zona de l’armer i la sala d’objectes perduts. A més, les obres permetran instal·lar un elevador adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, que comunicarà la planta baixa amb el primer pis (una zona on actualment només hi ha escales). L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha dit que aquestes obres s’han “prioritzat” perquè era “urgent millorar les condicions” a la comissaria. “Per exemple, no ens podíem permetre més temps sense que fos un edifici accessible”, ha puntualitzat. Un cop el projecte rebi el vistiplau definitiu i s’adjudiquin els treballs, les obres tindran una durada de tres mesos i mig.
    La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte per reformar part de la comissaria de la Policia Municipal. Les actuacions, sobretot, permetran adequar els vestuaris i millorar l’accessibilitat de l’edifici, situat al número 4 del carrer de Bernat Bacià.

    Les obres es dividiran en cinc àmbits. En primer lloc, es farà una nova distribució dels vestidors i els serveis, que comportarà que s’unifiquin els tres vestidors en un de sol i es reubiquin els banys i les dutxes. Amb aquesta intervenció es donarà resposta a la insuficiència de capacitat que tenen actualment els vestidors dels agents masculins.

    En segon lloc, s’actuarà en espais vinculats als vestidors, com ara la zona de l’armer, la nova sala d’objectes perduts i el bany de les garjoles (a més d’espais de magatzem diversos). A més, s’instal·larà un bany a les garjoles, que evitarà que els detinguts s’hagin de traslladar fins a la zona de serveis de la planta baixa quan necessitin anar-hi.

    En tercer lloc, s’instal·larà un elevador adaptat que comunicarà directament la planta baixa amb el primer pis. Fins ara, l’accés a la primera planta –on hi ha les oficines d’atenció ciutadana- es feia de manera preferent a través de les escales centrals i, en el cas de persones amb mobilitat reduïda, es requeria que un treballador municipal o un agent acompanyés la persona fins a un ascensor que estava en una zona privada de l’edifici.

    En quart i cinquè lloc, es farà un reforç estructural per a una possible ampliació de l’edifici i es proposarà una millora de la instal·lació de calefacció i ACS.

    “L’hem prioritzada”

    L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “es tracta d’una obra molt reivindicada pels treballadors i treballadores de la Policia, i l’hem prioritzada perquè era urgent millorar les condicions laborals a la comissaria i les d’atenció a la ciutadania”. “Per exemple, no ens podíem permetre que passés més temps sense que fos un edifici accessible; per això amb aquest projecte fem un pas endavant en modernitzar en tots els aspectes un dels principals equipaments de la ciutat”, ha afegit Madrenas.

    La superfície total de l’àmbit de reforma és de 233,64 metres quadrats (dels quals 226,26 es troben a la planta baixa i els 7,38 restants, a la primera). El pressupost total del projecte és de 351.864,04 euros (IVA inclòs). Un cop el projecte estigui aprovat definitivament i s’hagi adjudicat l’obra, es preveu que els treballs tinguin un termini d’execució de tres mesos i mig.