Girona es consolida com a ciutat educadora

Avatar photo

L’assoliment del segell de Ciutat Amiga de la Infància per part de la UNESCO aquest any passat ha culminat un projecte de ciutat

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, va presentar ahir a la tarda la memòria de l’Àrea d’Educació i Esports corresponent a l’any 2016. La consolidació de Girona com a ciutat educadora, a través de diferents eixos d’actuació, ha estat la principal fita assolida en els últims mesos.

L’assoliment del segell de Ciutat Amiga de la Infància per part de la UNESCO aquest any passat ha culminat un projecte de ciutat que es treballa tant dins de l’Ajuntament com amb la ciutadania i les xarxes educadores internacionals. En aquest sentit, cal destacar el paper que ha tingut Girona en l’impuls per a la creació de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines i en la celebració de la primera Setmana de la Ciutat Educadora.

“Volem posar en valor i visibilitzar que Girona, Ciutat Educadora és el nostre projecte principal i el projecte del qual pengen la resta de propostes que s’engeguen des de l’àrea”, va ressaltar la regidora, que va afegir també que “l’educació no és només el que es fa a les escoles, sinó que s’educa també en la sostenibilitat o l’urbanisme, per exemple”.

La constitució del Consell de la Formació Professional i Ocupacional, en el qual s’han implicat diferents agents educatius i socials de Girona, ha estat determinant també aquest any passat. Aquest consell segueix la línia estratègica dels consells de ciutat en l’àmbit educatiu que es va iniciar l’any 2015 amb la creació del Consell d’Infants i que es preveu que continuï aquest 2017 amb la creació d’un consell d’adolescència.

En l’àmbit educatiu, cal ressaltar també l’inici en els darrers mesos del procés deliberatiu al voltant de la planificació educativa a la ciutat i el treball de definició dels recursos educatius, centrat especialment en els valors.

Pel que fa al Servei d’Esports, el 2016 ha estat un any clau per a la definició del mapa d’instal·lacions i equipaments del municipi. S’ha treballat al voltant de la redacció del projecte i el debat amb la ciutadania i el teixit social de la ciutat i es preveu que aquest 2017 se’n puguin presentar les conclusions.

Aquest 2016 també s’ha detectat la importància de promoure Girona com a ciutat referent de l’esport femení i es preveu redactar un pla estratègic en aquest àmbit properament. En aquest sentit, i arran de l’èxit aconseguit per l’equip de bàsquet femení de l’UniGirona, la bona participació de la Cursa de la Dona, els bons resultats del CPA Girona o la celebració de la Jornada de l’Esport Femení, Girona serà la capital catalana del bàsquet femení el 2018.

Durant aquest últims mesos també s’ha fomentat el segell de Girona com a destinació de turisme esportiu i recentment s’ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per donar-lo a conèixer internacionalment. La celebració de la Sea Otter Europe al mes de juny a la ciutat serà un esdeveniment clau per a aquesta promoció arreu del món.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

14 entitats socials de Tortosa proposen una 50a de projectes a professors i alumnes de la URV

Notícia següent

Ja són sis els centres educatius de Reus que disposen d’un roserar propi

Notícies relacionades