Garanteixen l’allotjament provisional a les persones del bloc del c/ de Sugranyes

  Els desallotjats, onze famílies amb quinze menors, reclamen reunir-se amb representants del consistori per trobar solucions a la seva situació

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
   L’Ajuntament de Barcelona garanteix a les persones que van ser desallotjades aquest dimecres del bloc situat al número 9 del carrer de Sugranyes, a Sants, un lloc on estar-se de manera provisional, segons han indicat fonts municipals. El consistori s’ha compromès a no separar cap unitat familiar i que els serveis socials, de manera urgent, proporcionin les ajudes per cobrir les necessitats bàsiques. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) va atendre aquest dimecres les onze famílies de l’edifici després de ser desallotjades i cinc van acceptar una pensió i la resta van al·legar que podien estar amb un familiar de manera provisional, segons fonts municipals. Tot i aquest compromís de l’ajuntament, les persones afectades reclamen reunir-se amb representants del consistori aquest dijous per trobar solucions a la seva situació, segons ha explicat el Grup d’Habitatge de Sants, que els dona suport. Hi ha onze famílies amb quinze menors afectades, segons l’organització.
  Els afectats han de presentar la documentació requerida als Serveis Socials i Oficines d’Habitatge municipals i han d’acudir a totes les visites que es requereixin des d’aquests dos serveis municipals perquè es pugui fer seguiment del cas. Un cop es gestioni la documentació, passaran a la Mesa d’Emergència de l’Ajuntament, que valorarà cas per cas per oferir la millor solució individualitzada.

  El CUESB ha atès tretze famílies en els darrers dos dies per dos desallotjaments amb menors, dues del número 151 del carrer d’Entença i onze de Sugranyes. Els Mossos d’Esquadra van desallotjar aquest dimecres a les 9 del matí el bloc del número 9 del carrer de Sugranyes per ordre judicial i acompanyant la comitiva judicial, segons fonts policials.

  En el cas del bloc d’Entença 151, els veïns van denunciar que els Mossos havien desallotjat quatre pisos sense ordre judicial i així ho va recollir l’alcalde accidental, Jaume Asens, en el seu compte a Twitter. Asens i la regidora Gala Pin van assegurar que entre les famílies afectades hi havia un menor. En canvi, els Mossos asseguren que van actuar alertats per un intent d’ocupació d’uns pisos que estaven buits i que no en van desallotjar cap persona. El consistori va demanar més informació als Mossos davant les versions “divergents” i per esclarir si havien actuat de manera “improcedent”, segons va afirmar Pin aquest dimecres.