‘Gairebé tots els fragments’ nova exposició al Tinglado 2 de l’artista Elena Kervinen 

El pròxim dijous, 9 de febrer a les 19h al Tinglado 2, es durà a terme la inauguració de la nova mostra artística. Un acte obert al públic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Tinglado 2 del Moll de Costa inaugurarà, el pròxim dijous 9 de febrer a les 19h, la nova exposició sota el títol ‘Gairebé tots els fragments’ de l’artista finlandesa, resident a Catalunya fa més de trenta anys, Elena Kervinen. Una mostra que estarà oberta al públic fins al diumenge 19 de març. Es tracta d’una proposta artística a cavall entre la pintura, l’escultura i la instal·lació, fusionant diferents llenguatges que converteixen l’obra amb un perfil contemporani i, alhora, intemporal. 

L’exposició 

Segons Kervinen la mostra és una collita dels darrers cinc anys durant els quals s’ha aplicat a indagar en el fragment, a fer-ne el seu principal suport, l’alçaprem del seu imaginari. 

Fragments de marbre o de granit, matèria fragmentada que ella recull, recompon i pinta a l’oli o dibuixa amb llapis i punta d’or, talment com si fos una arqueòloga de si mateixa. Llenques de marbre o granit esdernegades, les restes d’un món -tal vegada atemorit- que s’ha allunyat i amb el qual s’han trencat molts dels vincles que fecundament s’hi unien. El món de la natura, però també el de la cultura i la tradició, sense els quals vaguem a la deriva, orfes d’arrels i solatge. Trossos de marbre o de granit com una al·legoria de la pèrdua. 

Per això cadascuna de les seves obres es presenta en forma de troballa gairebé pampalluguejant i totes juntes formen una autèntica constel·lació. Una sola obra, sí, però sempre inacabada i inabastable. Una gran constel·lació de fragments: els de granit podrien ser himnes a la nit, a les nits d’alta muntanya, tan fondes i palpitants; els de marbre, més aviat remeten al misteri de la llum i de qualsevol forma de vida, a la seva èpica. Els dos infinits a què al·ludia Pascal: l’infinitament petit o l’infinitament gran. 

Des de la marca cultural Moll de Costa del Port Tarragona es convida a la ciutadania a participar de la inauguració d’aquesta nova exposició i a fer un nou recorregut per un dels espais que formen part del ‘Moll de la Cultura’ de la ciutat. 

Sobre l’artista 

Elena Kervinen va néixer a Finlàndia el 1970 i resideix a Catalunya fa trenta anys. Va fer els estudis d’Art a Vapaa Taidekoulu, Escola d’Art d’Helsinki, l’Escola Massana de Barcelona, la Winchester School of Art del Regne Unit i l’École des Beaux Arts de Saint-Étienne.

Ha participat en exposicions col·lectives a La Capella i a l’Espai 13 de la Fundació Miró. Va fer la primera exposició individual l’any 2000 a la galeria Maria José Castellví, i des de llavors ha realitzat exposicions individuals a la Galeria Bronda i al Pori Art Museum de Finlàndia, a Axis Art Gallery al Canadà, i al Temple Romà de Vic entre altres. La seva obra ha sigut seleccionada al Premi de Pintura de la Fundació Vila Casas, a fires com Art London Contemporary, ForoSur 2010 i Art Innsbruck entre altres. 

Des de 2016 presenta la seva obra a la galeria Quadern Robat a Barcelona.