La Fira de Sant Josep de Mollerussa arriba als 239 expositors inscrits a un mes de celebrar-se la 146a edició

  El certamen, que tindrà lloc del 16 al 19 de març, confia assolir els 304 expositors participants de l'any passat

  La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa compta amb 239 expositors inscrits, un 80% dels 304 presents en la fira del 2016, quan encara falta un mes per a la celebració de la nova edició del certamen que tindrà lloc del 16 al 19 de març. Quant a la distribució per sectors, 124 firmes ja estan confirmades al recinte exterior, on s’exposen la maquinària agrícola i complements per a la ramaderia i l’agricultura; 90 als pavellons firals, destinats a complements, entitats i institucions, agroalimentació i multisectorial, i 25 al Saló de l’automòbil, ubicat al recinte de les piscines, i que enguany arriba a la seva 38a convocatòria. La xifra d’inscripcions s’està desenvolupant amb bon ritme i des de l’ens organitzador Fira de Mollerussa preveuen que les contractacions continuïn durant les pròximes setmanes per tal que les dades de participació se situïn a nivells similars als darrers anys.
  La 146a Fira de Sant Josep de la capital del Pla d’Urgell obrirà portes del 16 al 19 de març com a punt de referència per al sector agrícola i ramader. A més de l’àmplia exposició, el certamen oferirà, com ja és habitual, un ampli programa de jornades tècniques (l’any passat es van acollir 14) amb les darreres novetats i tendències i amb les quals es tractaran temes com ara la gestió de les dejeccions ramaderes, els cereals, la fruita dolça, les exportacions, el reg o sessions de demostracions de maquinària.

  Cal destacar també la celebració de la 17a Borsa Interpirinenca de Cereals que es portarà a terme el 16 de març al complex Resquitx. Aquesta trobada, on es donen cita importadors, productors, grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers i usuaris del sector cerealístic, va reunir l’any 2017 més de 400 operadors procedents de Catalunya, així com de la resta de l’estat espanyol, Argentina, França, Suïssa, Rússia, Portugal, Ucraïna o els Estats Units. En aquests moments, s’han inscrit ja a la trobada prop de 150 professionals.

  La Fira de Sant Josep va rebre l’any passat uns 180.000 visitants, mentre que el nombre de professionals que van participar en alguna de les jornades formatives va ser de 1.700.

  Nova edició del Concurs de la Maquinària per premiar la innovació

  En el marc de la Fira de Sant Josep es convoca un any més el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials. Es tracta d’un concurs que es remunta a l’any 1980 i que té com a objecte destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades al certamen i que està dotat amb un total de 3.800 euros. La convocatòria consta de diferents premis.

  El més ben dotat econòmicament, amb 1.600 euros és el Premi Especial d’Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l’Estat, atorgat per Fira de Mollerussa. Les altres dues categories, dotades amb 1.100 euros cadascuna, corresponen al Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, també atorgat per l’ens firal, i al Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, atorgat aquest pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya-Demarcació de Lleida.

  El certamen acull també el Concurs de Disseny i Estètica de la Fira de Sant Josep- Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, convocatòria que reconeix els millors estands i parcel·les de la fira. El Sopar de l’Expositor, que se celebrarà durant la fira, acollirà el lliurament dels premis a les empreses guanyadores de les dues convocatòries.