La Fira de Mostres d’Amposta homentajarà els comerços de 25 i 50 anys

    La fira tornarà a ser gratuïta i mantindrà el nombre d'expositors d'altres edicions

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La 57ena Fira de Mostres d’Amposta incorpora enguany la Gala del Comerç com a novetat, un homenatge a una trentena de comerços de la ciutat que tenen 25 i 50 anys d’activitat. Les xifres de participació es mantenen respecte a les anteriors edicions, amb més d’un centenar d’expositors (dels quals un 25% repeteixen) i més d’un centenar de firaires, com també es mantindrà la gratuïtat. El recinte de la fira ocupa uns 5.000 metres quadrats interiors i 25.000 exteriors i s’obrirà en horari partit de matí i tarda. La programació de la mostra inclou l’acte d’entrega de les beques a l’excel·lència universitària, que lliurarà a 123 alumnes la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. La mostra s’allargarà un dia respecte a l’any passat i es farà entre el 6 i el 10 de desembre.

    La Gala del Comerç que s’estrenarà a la fira aquesta edició se celebrarà el dia 8 de desembre. En aquesta, s’homenatjaran 12 comerços que tenen 50 anys d’activitat i 19 comerços amb 25 anys d’activitat. També es farà un reconeixement als paradistes de segons i tercera generació del Mercat Municipal, que enguany compleix 70 anys. D’altra banda, el Dia de la Comarca que organitza el Consell Comarcal del Montsià enguany estarà dedicat a Ulldecona. També s’inclouen en la programació xerrades i activitats sobre l’arròs, l’obediència canina o la teràpia emocional amb animals.

    La fira serà inaugurada per Joan Cercós, ampostí molt vinculat a la pagesia i del teixit associatiu de la ciutat i que va ser el responsable de la secció de l’arròs a l’estat espanyol del sindicat agrari Unió de Pagesos i que també va formar part de la comissió d’experts de la Unió Europea. Durant la mostra es presentaran els nous uniformes de la Policia Local que rebrà també una moto elèctrica.