Fèlix Larrosa presenta el programa H+O+M+E amb mesures dedicades a la joventut

La iniciativa vol prioritzar l’habitatge, ocupació, mobilitat i emprenedoria dels i les joves

0
242
Imatge cedida

El cap de llista del PSC Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquest dissabte amb joves de la ciutat de Lleida per presentar les accions programàtiques que posen el focus en la joventut. La trobada s’ha dut a terme al Centre Històric, “un espai que té moltes potencialitats pel futur regeneració urbana que desitgem, ja que és una zona on el jovent vol viure”, ha assenyalat Larrosa, qui ha afegit que aquest barri de Lleida comptarà “amb la incorporació de noves activitats econòmiques vinculades a sectors de la innovació, l’emprenedoria i el comerç de proximitat”.

En clau d’habitatge, el cap de llista ha incidit en què la Paeria ha adquirit diferents“espais com en el carrer del Parc, Tallada o Cavaller amb la vocació de fer noves construccions pensant en els joves, siguin nous habitatges o per dur a terme activitats econòmiques”.

Tot plegat, afirma Larrosa, entronca directament amb el programa H+O+M+E -casa en anglès-, les sigles del qual són Habitatge, Ocupació, Mobilitat i Emprenedoria. El projecte, que per la seva elaboració ha comptat amb joves de la ciutat, té com a objectiu donar suport a l’emancipació del jovent. A més el programa H+O+M+E desenvolupa diferents estratègies per incentivar la retenció i captació de talent: “hem de vetllar pels ajuts a la contractació, el foment de l’autoocupació i perquè els i les joves que surten dels centres de formació i la Universitat vulguin tenir els seus reptes professionals a la ciutat o el territori de Lleida”. Alhora, continua, “amb l’impuls de Lleida com a HUB agroalimentari d’alt valor afegit i també com a capital saludable, necessitarem incorporar nous perfils professionals”.

Tanmateix, Fèlix Larrosa ha plantejat diverses propostespel jovent, com per exemple una targeta per menors de 25 anys; que faciliti amb descomptes, l’accés a propostes d’oci nocturn, esport i cultura, a més d’altres descomptes com amb el transport públic. D’altra banda, també s’ha compromès a crear,juntament amb la UdL, un projecte de lloguer de vehicles de mobilitat personal alternativa que enllaci les principals zones universitàries de la ciutat.

Fèlix Larrosa ha destacat que Lleida “no pot girar l’esquena a l’enorme potencial que els i les nostres joves tenen. Si som capital universitària i agroalimentària, hem de fer polítiques que ajudin a fer el salt a la joventut perquè puguin desenvolupar amb garanties la seva activitat professional i el seu projecte de vida”.

FER UN COMENTARI