Félix González, president del Força Lleida: “Assolir la permanència ha estat com guanyar la LEB Plata”

  El president valora que ha estat una temporada difícil, amb lesions llargues de jugadors i un canvi d’entrenador a mitja campanya, però que el club ha crescut a nivell social, de base i de patrocinis

  El president del Força Lleida, Félix González, ha fet una àmplia valoració de la ja finalitzada temporada 2017-2018, destacant la fita esportiva d’haver assolit la permanència a la LEB Or, la qual “ha estat com guanyar la LEB Plata la campanya vinent”. Ha estat una temporada complicada per al club lleidatà, amb lesions de varis mesos de jugadors importants, amb un canvi d’entrenador a mitja temporada i amb una situació complicada a la taula classificatòria. La victòria a casa del Manresa en l’últim partit de lliga va permetre al Força Lleida lliurar-se del descens a la LEB Plata. Tot i que el primer equip s’ha mantingut a la part baixa de la taula classificatòria al llarg de tota la campanya, el club sí ha crescut i millorat en molts altres camps, com ara els equips de la base, el nombre d’empreses patrocinadores o la presència social de l’entitat a la ciutat de Lleida.

  Des de la vessant esportiva, González recorda l’últim partit de la temporada, la victòria a casa del Manresa, un equip amb aspiracions d’ascens, el qual “va fer valdre tota la feina realitzada durant tota la temporada”. Explica que enguany “almenys sis equips s’havien reforçat amb l’objectiu d’ascendir a l’ACB, un factor que també ha estat determinant” perquè el club es mantingues a la part baixa de la classificació. “En aquesta lliga tant competida i amb tanta igualtat els errors es paguen cars”, diu el president. Tot i així, remarca que han mantingut en tot moment la seva filosofia “d’apostar per la cantera, per jugadors joves, per una gestió honesta de l’entitat i donant continuïtat a la col·laboració amb altres clubs provincials”, dels quals en destaca els de Pardinyes i d’Alpicat.

  Pel que fa a la base, Félix González explica que el club ha comptat enguany amb 14 equips, uns 163 jugadors, 28 entrenadors i han impartit 4 cursos de formació. En aquest camp també han engegat aquest any el programa “En bones mans”, un nou projecte de formació per als pares i mares d’esportistes que ofereix xerrades sobre la resolució de conflictes, la importància de la visió en el rendiment esportiu i escolar, els tractaments naturals, l’alimentació, els rols dels pares i mares o la socialització, entre d’altres temes.

  L’assistència als partits ha disminuït respecte la temporada 2016-2017, mantenint enguany una mitjana d’unes 2.800 persones per partit. González considera que la bona trajectòria mantinguda l’any passat i el joc de dos jugadors emblemàtics com Luka Rupnik i Garrett Nevels van comportar la bona mitjana d’assistents al Barris Nord. Tot i així, el president es mostra optimista recordant, per exemple, que l’últim partit de la temporada disputat al pavelló lleidatà va comptar amb l’assistència d’unes 5.000 persones.

  Altrament, el nombre d’empreses patrocinadores s’ha incrementat i el club ja compta amb més de 100 col·laboradors. En aquest sentit, Félix González destaca la importància d’haver disposat de la nova Sala VIP, la qual defineix com el “nucli que articula les relacions amb les empreses patrocinadores”. Els ingressos d’aquest patrocinis s’han incrementat fins assolir xifres que tripliquen les derivades dels abonats i de taquilla.

  Des de la vessant més social, el club ha seguit fent promoció esportiva amb visites a més de 30 escoles, ha acollit el Dia del Bàsquet lleidatà amb més de 300 jugadors de 20 clubs al Barris Nord, han mantingut les sessions de ‘Specials’ amb dos equips competint a nivell de Catalunya i han tingut presència a diferents actes festius i culturals de la ciutat com el Cucalòcum o la Fira de Sant Miquel.

  En conjunt, el president del Força Lleida es mostra satisfet per el creixement i l’activitat del club, la qual “hem fet mantenint la nostra filosofia”. Tot i així, considera que caldria modificar moltes coses i que “s’estan fent propostes per la propera campanya que permetin ser més eficients i millorar el funcionament del club”. També recorda que el Força Lleida “segueix essent un projecte a llarg termini, sostenible, sense objectiu immediat i amb vocació de ser un dels 5 millors equips de LEB Or”. Aquestes aspiracions no es limiten únicament a l’àmbit esportiu, sinó que també volen ser “dels millors club respecte a la gestió, a l’organització de partits, cantera, imatge, model de club, en els serveis mèdics, a les xarxes socials, en màrqueting i en la lluita i entrega de l’equip”.