Febrer comença amb ambient plenament hivernal a la comarca

  Cal destacar la possibilitat de veure nevar als punts més elevats de la comarca, ja que durant la tarda i la nit la cota de neu pot baixar fins als 500 metres

  Després d’un mes de gener sense grans episodis de fred, febrer vol començar amb un ambient gèlid amb l’arribada d’un canvi sobtat de temps a partir d’aquesta mateixa tarda. L’ambient fred ens acompanyarà fins a inicis de la setmana vinent i fins i tot més enllà.

  L’arribada de successius fronts freds marcaran el temps dels pròxims dies. Durant la tarda d’avui dijous, especialment a últimes hores, s’espera que pugui ploure a la comarca del Baix Penedès. En conjunt parlaríem de plugims poc importants. Cal destacar la possibilitat de veure nevar als punts més elevats de la comarca, ja que durant la tarda i la nit la cota de neu pot baixar fins als 500 metres.

  El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per nevades a la comarca per acumulacions de 2 centímetres de neu a 500 metres i per la probabilitat de què la neu aparegui al voltant dels 400 metres entre la pròxima nit i la matinada de divendres.

  Avisos per nevades entre les 00.00 i les 06.00 hores de divendres 2 de febrer. Foto: Cedida
  Avisos per nevades entre les 00.00 i les 06.00 hores de divendres 2 de febrer. Foto: Cedida

  Durant el cap de setmana l’ambient de ple hivern continuarà a la comarca, tot i que dissabte tindrem una treva pel que fa a la probabilitat de precipitacions. Serà de cara a diumenge quan els núvols i les precipitacions tornin a aparèixer, des de mig matí fins a la tarda. De nou existeix la probabilitat de veure neu als punts més elevats de la comarca.

  Caldrà seguir pendents de l’evolució d’aquest episodi fred, ja que es pot allargar més enllà de diumenge, ja que alguns mapes també indiquen precipitacions de cara a dilluns al matí.

  Pere Almendárez

  @Pere_Almendarez