Faura: “L’opacitat de Roigé posa en dubte l’Ajuntament de Tortosa per falta de transparència”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge d'arxiu de Xavier Faura durant un míting d'ERC Tortosa. CEDIDA

  El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que faci pública la informació requerida per la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), que ha denunciat que s’han desatès els requeriments d’aquesta comissió en relació amb l’execució de la resolució 482/2019, la qual cosa està tipificada com una infracció molt greu. Una petició d’informació que fa referència a les justificacions econòmiques de les subvencions que reben els diferents grups municipals, entre les quals hi ha les factures emeses per l’empresa d’un familiar de l’alcaldessa entre 2015 i 2018. “L’opacitat de Roigé posa en dubte l’Ajuntament de Tortosa per falta de transparència, exigim que faci pública una informació que fa mesos que se li ha requerit”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
  Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que aquesta infracció per part del govern de Roigé no és una manera “honesta” ni “ètica” de fer política. Respecte a les explicacions que ha donat el govern municipal a un mitjà de comunicació on assenyala que no s’ha respost a la GAIP per un “error administratiu”, Esquerra considera que és una mostra més de la “incompetència” i falta de capacitat de gestió de l’alcaldessa. “Si tot és tan legal com diu l’alcaldessa per què no ho ha fet públic?”, ha assenyalat Faura.
  A més, el grup municipal republicà ha interpel·lat el PSC sobre la falta de transparència de l’alcaldessa. “Què en pensa Enric Roig d’aquesta infracció greu que ha alertat la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública? Prefereix governar al costat d’aquells que amaguen informació o aposta per un govern progressista i d’esquerres?”, ha apuntat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí.
  Esquerra també ha mostrat la seua sorpresa davant la diferència de criteri de l’interventor municipal, ja que mentre va acceptar les factures de l’empresa d’un familiar de l’alcaldessa per justificar la despesa del grup del PDeCAT, va rebutjar les justificacions de despesa del grup d’Esquerra per l’assessorament del mateix partit en política municipal. “Mentre el criteri per acceptar les justificacions de despesa del PDeCAT tenien màniga ampla, en el cas d’Esquerra eren molt restrictives”, ha dit Faura.
  Finalment, Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha apuntat que és poc versemblant que el PDeCAT destinés 39.000 euros en el pagament de factures per manteniment de les xarxes socials a una empresa que es dedica a l’interiorisme.