Fachin impulsa la plataforma “Som Alternativa”

    L'exsecretari general de Podem Catalunya sosté que "dividir entre independentistes i no independentistes és assumir el relat del bloc del 155"

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    El fins ara secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha presentat aquest diumenge davant unes 200 persones a la Nau Bostik de Barcelona la plataforma ‘Som Alternativa’, que busca “trencar amb el règim del 78”. Fachin ha defensat que actualment a Catalunya “dividir entre independentistes i no independentistes és assumir el relat del bloc del 155” i ha reclamat la necessitat de seguir intentant “fins a l’últim moment construir propostes per al 21 de desembre”. Durant la presentació del manifest fundacional de ‘Som alternativa’, que té com a lema ‘Una alternativa insubmisa i constituent’, l’exsecretari de Podem ha afirmat que “qualsevol horitzó de canvi real passa indefectiblement per assumir posicions de ruptura”.
    “Nosaltres tenim clar que cal trencar amb el Règim del 78”, ha afegit. Segons Fachin, l’1-O “es va demostrar que és imprescindible que la gent, empoderada i autoorganitzada planti cara a la violència policial, la imposició i l’immobilisme”.

    Precisament, el manifest de ‘Som Alternativa’ reivindica l’1-O i el 3 d’octubre, ja que diu que es van unir persones independentistes i no independentistes. “D”aquest esperit d’unitat popular, neix una voluntat política majoritària de defensa dels drets civils i de la democràcia en contra de la repressió i l’autoritarisme”, subratlla la plataforma.