Les exportacions a Lleida fixen un nou rècord al augmentar el 6,5% en els nou primers mesos d’aquest any

  Tot i això, les vendes a l'exterior de les empreses lleidatanes cauen l'1% si només es tenen en compte les xifres del mes de setembre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Les empreses lleidatanes tot i disminuir les vendes a l’exterior en el mes de setembre han tornat a marcar un nou rècord d’exportacions en els primers nou mesos de l’any a l’arribar a vendre per valor de 1.582,7 milions d’euros, el 6,5% més que en els nou primers mesos de l’any passat, segons les xifres publicades pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. Amb aquestes vendes a l’exterior, les empreses lleidatanes han registrat de nou el millor resultat de la seva història en exportacions en els primer nou mesos de l’any. Tot i aquest bon comportament en l’acumulat de l’any, si s’observen només les xifres referides al mes de setembre, les vendes fora de l’Estat han sumat 208,9 milions d’euros, l’1% menys que el setembre de l’any passat, i encadenen tres mesos de caigudes en termes anuals.
  En relació amb les importacions, a Lleida s’han registrat una entrada de productes de l’exterior per valor de 75,3 milions d’euros, un increment del 3,58% en relació amb el setembre de l’any passat.

  Per sectors d’activitat, a Lleida les empreses que lideren les exportacions són les vinculades al sector de l’alimentació de productes frescos, les begudes i el tabac. Les empreses d’aquest sector han exportat mercaderies per valor de 1.074,6 milions d’euros fins al setembre, el 2,4% més que l’any passat.

  El segon sector més exportador ha estat els de béns d’equipament amb vendes que s’han situat en 123 milions d’euros, amb un creixement del 29,4%, sempre en relació amb els primers nou mesos de l’any.

  Tot i això, només en el mes de setembre, les empreses d’alimentació han reduït la seva activitat exportadora fins a facturar fora per valor de 145,5 milions d’euros, un 10% menys que el setembre de l’any passat. Per contra, les exportacions de productes de béns d’equipament s’han incrementat al setembre un 101% en relació amb al setembre del 2016.