Èxit de participació en la 7a Plantada Popular al riu Francolí

  Els objectius de la Plantada, més enllà de la millora de l'estat ecològic del riu, engloben la integració social i laboral de persones en risc d'exclusió social

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Més de 800 persones han participat aquest matí, en la 7a Plantada Popular al riu Francolí, organitzada conjuntament per Fundación Repsol i l’Associació Aurora. Els objectius de la Plantada, més enllà de la millora de l’estat ecològic del riu, engloben la integració social i
  laboral de persones en risc d’exclusió social. Aquest any s’han plantat 1.400 plantes de sis espècies diferents d’arbustos.

  La setena edició d’aquesta activitat organitzada, un any més, per Fundación Repsol i l’Associació Aurora, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, ha reunit aquest matí més de 800 participants al riu Francolí de Tarragona.
  La Plantada d’enguany s’ha celebrat de nou al marge dret del riu (al costat del pont de Santa Tecla). En aquesta edició, s’ha tornat a comptar amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona. Els centenars de participants han plantat 1.400 plantes de sis espècies diferents d’arbustos.
  La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants han pogut gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

  Com a novetat d’aquest any, a més de plantar, també s’han dut a terme tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició i aquestes s’allargaran durant els propers vuit mesos. Aquesta feina la realitzaran els treballadors de l’Associació Aurora.
  A banda de l’acte de plantar i millorar l’estat ecològic del riu Francolí i el seu entorn, l’objectiu d’aquesta iniciativa és el d’integrar socialment i laboral, a persones en risc d’exclusió. Un equip de 20 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar, etc.

  L’Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració social i laboral de persones afectades per malalties mentals, així com el suport i l’atenció dels seus familiars. Entre les diferents activitats que desenvolupa Aurora, destaca l’execució de projectes de recuperació d’espais fluvials.
  Fundación Repsol manté un compromís amb la millora de qualitat de vida de les persones, tot actuant per aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural. Per això desenvolupa accions i projectes que impulsen l’energia de les persones, l’energia social.