Estudiants de la URV dissenyen un cotxe elèctric per transportar el material d’atletisme dels Jocs Mediterranis

    Han construït vehicles que faciliten la recollida de discos, martells i javelines

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Tres estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i membres de l’associació URBots han dissenyat i construït el sistema de recollida i transport del material que s’utilitza a les proves d’atletisme dels XVIII Jocs Mediterranis. Jordi Ramírez, Xavier Blanc i Gerard Miró han treballat en un cotxe elèctric a escala 1:5 amb tracció 4×4 i doble suspensió reforçada que li permet carregar més de deu quilos de pes per terrenys desiguals. A més a més, incorpora un motor de 800 quilovolts que pot fer-lo arribar a una velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora. Concretament, l’organització va demanar-los la construcció d’un sistema que els permetés recollir el material de les proves de llançament de disc, llançament de martell i llançament de javelines, un cop els esportistes les han llençat, per després transportar-lo. El vehicle elèctric proposat integra les tres funcionalitats.
    Així, per a la prova de llançament de disc, van construir un suport d’alumini a mida per encaixar-hi els dos discs utilitzats a la competició (un de dos quilos i un altre d’un quilo). A la part superior central hi ha un suport de niló que permet subjectar el martell de vuit quilos que s’utilitza a les proves de llançament de martell. I finalment, el giny compta amb dos suports laterals per transportar i subjectar les javelines utilitzades en la prova de llançament de javelines.

    Els estudiants van provar el vehicle a la pista d’atletisme de l’Anella Mediterrània, on tenen lloc les competicions per assegurar l’estabilitat, la fiabilitat i la resistència del disseny, i van donar les instruccions del manteniment i la posada a punt dels cotxes a l’organització dels Jocs. El cotxe també té una carrosseria personalitzada per a l’esdeveniment.