Esquerra de Vilanova celebra la sisena edició del sopar de la República en un context reivindicatiu

    Gerard Gómez del Moral va demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics exiliats.

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    La secció local d’Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va celebrar, el passat divendres 20 d’abril al Foment Vilanoví, la VI edició del Sopar de la República. L’acte va comptar amb la participació del diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez del Moral.

    Després de la benvinguda d’Oriol Huguet, president de la secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú, Gómez del Moral va obrir l’acte agraint la seva invitació i recordant que ell no havia de ser allà. En paraules seves “el meu lloc l’havia d’haver ocupat la Carme Forcadell, a qui han privat de llibertat per lluitar per la nostra llibertat”. El diputat es va mostrar optimista vers la investidura del president de la Generalitat en les properes setmanes i la creació d’un govern, i va demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics exiliats.

    Els record als presos polítics va marcar profundament el conjunt de l’acte. Al fons de la sala hi penjava un cartell on s’hi llegia “Llibertat presos polítics catalans ara”, a cada una de les taules del sopar hi havia dues roses grogues, sumant un total de 16 —una per cada un dels polítics empresonats o exiliats— i a la taula presidencial hi havia una cadira buida amb un llaç groc. Justament les dues entitats que tenen els seus líders empresonats van rebre el Ventosa i Roig d’enguany. Òmnium Garraf i l’ANC de Vilanova i la Geltrú van ser premiats pel seu activisme en defensa dels valors democràtics i republicans, i la seva lluita constant per assolir la República Catalana. En la categoria individual, el guardó va ser per Maria Carme Barceló, pel seu compromís en la formació de joves crítics en la seva tasca com a professora universitària i la defensa dels valors republicans en la seva etapa com a presidenta de la secció de cultura l’AE Talaia i membre de la Comissió Pro-Monument a Francesc Macià.