Espanya pujarà immediatament el salari mínim interprofessional

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha remarcat la voluntat d’abordar una “pujada immediata” del salari mínim interprofessional (SMI) per al que resta d’any i mantenir el compromís electoral que al final de la legislatura arribi al 60% del salari mitjà.

Aquest dimecres, el Ministeri de Treball i els representants de CCOO, UGT, CEOE i Cepyme es reuneixen per encetar les negociacions sobre la pujada de l’SMI, que ara es troba en 950 euros mensuals i que l’executiu s’ha compromès que arribi al 60% del salari mitjà aquesta legislatura.

Sánchez ha arrencat el curs polític aquest dimecres desgranant els plans de l’executiu i prioritzant la consolidació de la recuperació econòmica perquè arribi a “totes les butxaques” i sigui “justa”.

Durant el seu discurs, el president ha assegurat que Espanya va recuperar els nivells prepandèmia el 2022, tot i que ha avançat que aquesta recuperació vindrà acompanyada d’una pujada de preus als EUA i la UE, per la qual cosa ha mostrat la voluntat de continuar amb els estímuls.