Escolars de Tortosa treballen els valors en l’esport en el projecte “Barça Kids” de la Fundació FC Barcelona

    La iniciativa s'emmarca en el projecte "Invulnerables" que lluita contra la pobresa infantil i en el qual participa l'Ajuntament de Tortosa

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    Prop de mig miler d’escolars d’entre 6 i 12 anys de Tortosa dels diferents centres de primària de la ciutat participen des d’aquest dimarts 27 de febrer i fins el 9 de març en les activitats del projecte “Barça Kids”, una iniciativa de la Fundació del FC Barcelona basada en l’educació en valors a través de l’esport. Es tracta d’un programa itinerant dirigit a centres escolars de primària que aquest curs assoleix la seva sisena edició. El projecte forma part del programa “Invulnerables”, participat també pel FC Barcelona així com per l’Ajuntament de Tortosa, entre altres ajuntaments del país, la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Rosa Oriol i altres entitats del tercer sector. L’objectiu d’aquest projecte que lluita contra la pobresa infantil és treballar els valors, la inclusió i el desenvolupament personal en col·lectius sensibles. El “Barça Kids” de Tortosa ha rebut avui la visita de l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i de la regidora de Serveis Socials i Drets Cvils, Maria Jesús Viña.

    Els monitors treballen amb dos grups classe durant jornades de 9.30h a 16h. Barça Kids busca fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. L’objectiu és, amb rigor pedagògic però al mateix temps per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors, on l’esport és l’eix motivacional, promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu. Tots els projectes que es desenvolupen des de la Fundació s’emmarquen dins dels seus quatre pilars: la utilització de l’esport com a eix vertebrador; el foment de l’educació i els valors positius de l’esport; la infància i la joventut com a beneficiaris objectius; i la projecció de la vessant social del FC Barcelona.