Es reuneixen al Consell Comarcal els SAIS de la demarcació

  El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir atenció a persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual

  Imatge d'aquesta reunió. (Cedida)

  El Consell Comarcal del Baix Penedès ha acollit aquesta setmana una sessió de treball i coordinació de tots/es les referents dels SAIS del Camp de Tarragona.

  Hi han assistit els referents del servei de l’Ajuntament del Vendrell, Ajuntament Calafell, Ajuntament de Salou, Ajuntament de Reus, Consell Comarcal Baix Camp, Ajuntament de Valls i Consell Comarcal del Baix Penedès, juntament amb la referent del SAI Territorial del Camp de Tarragona.

  El SAI és el Servei d’Atenció integral a les diversitats sexuals i de gènere (col·lectiu LGBTI), iniciat a mitjans del desembre passat des del Consell Comarcal del Baix Penedès, després que la presidenta, Eva Maria Serramià, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, signessin l’acord que feia possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

  D’aquesta manera es donava compliment a la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per a la protecció dels drets d’aquest col·lectiu.

  Des del SAI del Baix Penedès es facilita a 12 municipis de la comarca (tots menys El Vendrell i Calafell, que disposen de servei propi) el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGBTI.

  El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa atendre a persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

  Està previst que el proper 4 d’abril es faci la primera sessió de treball per constituir la Taula Comarcal per començar a treballar en el Pla comarcal LGBTI, amb els agents implicats de la nostra comarca.