Es crea el ‘Lleida FIWARE Hub’

Es tracta d'un laboratori que permetrà l'accés a tecnologies avançades per a l'agricultura, la indústria i els serveis d''smart city

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’alcalde de Lleida i vicepresident del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), Àngel Ros, ha tancat amb el president de la Fundació FIWARE, Ulrich Ahle, l’acord per crear el ‘Lleida FIWARE Hub’, en el marc de la fira de noves tecnologies CeBIT, que se celebra a Hannover (Alemanya). Aquest centre de tecnologies s’ubicarà al Parc de Gardeny i permetrà capacitar tècnics, fer projectes i crear llocs de treball en les àrees de Smart Agro, Smart Industry i Smart Cities. Els professionals que treballaran en el centre seran universitaris, tant projectistes com investigadors, i també tècnics d’empreses que realitzin projectes amb la Fundació Fiware. Aquest nou centre complementa els tres laboratoris de TIC existents al PCiTAL (el Microsoft Productivity Lab, Google/Liquid Galaxy Lab i LleidaDrone Lab).

La Fundació FIWARE, que té la seu a Berlin, també gestiona finançament europeu per a projectes tecnològics. Els principals patrons de la Fundació són Telefònica, Vodafone, NEC i Atos.

La reunió entre Àngel Ros i Ulrich Ahle s’ha desenvolupat en el marc de la fira tecnològica CeBIT d’Hannover. També hi han participat el director del Parc Científic, Josep Clotet, i el director de LleidaDrone Andreu Ibáñez.