Es constitueix el comitè de coordinació d'actuacions municipals pel coronavirus

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de la façana del Palau de la Paeria de Lleida. ACN

  L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la reunió constitutiva del comitè de Coordinació d’actuacions municipals sobre el Coronavirus, juntament amb els tinents d’alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet, Sergi Talamonte i Montse Pifarré. En aquesta primera trobada, a la que també ha assistit la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, s’ ha acordat seguir i aplicar les recomanacions que en matèria de salut estan fent els diferents organismes competents en la matèria, en el marc de l’evolució de l’afectació del Coronavirus SARS-CoV-2.

  L’ Ajuntament de Lleida està en contacte permanent amb la gerència territorial de Salut a Lleida per coordinar i donar suport a les accions que s’estan realitzant adreçades a la contenció de la propagació d’ aquest virus. En aquest sentit, el comitè ja ha començat a treballar en les possibles mesures que s’hagin d’ aplicar en funció de l’evolució del virus. En la trobada d’avui els membres del comitè han analitzat els diferents actes i esdeveniments previstos de diferent caire en els propers dies, especialment concentrats el cap de setmana, i s’ha emplaçat a prendre una decisió sobre el seu possible ajornament durant aquesta setmana, sempre en coordinació i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

  També s’ha decidit convocar per demà al matí el Comitè de Seguretat i Salut de l’Ajuntament de Lleida – la comissió paritària amb presència de representants sindicals de la plantilla municipal i del govern local – per reforçar la interlocució directa amb el conjunt de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Lleida sobre les possibles afectacions a les tasques que es desenvolupen als diferents departaments de la Paeria en funció de l’evolució de la malaltia i de les recomanacions de Salut. En aquesta reunió es traslladarà la proposta d’evitar reunions de treballadors i treballadores municipals que tinguin lloc fora de Lleida.

  Així mateix, s’ha creat una eina de comunicació directa entre els diferents membres de la comissió per establir de manera immediata les mesures que s’acordin per evitar l’expansió del coronavirus i comunicar-les a la ciutadania.

  Recomanacions bàsiques per a la ciutadania

  L’ Ajuntament de Lleida recorda que la principal mesura que cal que tingui present la població en aquests moments és rentar-se les mans amb freqüència, tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze, evitar el contacte proper amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions i evitar compartir menjar i estris i altres objectes sense netejar-los degudament. Durant aquests dies s’ intensificarà la difusió d’aquesta informació entre els col·lectius de gent gran, a les llars de jubilats, i en els diferents centres municipals.