Es comença a injectar formigó a l’edifici de Barcelona desallotjat per l’aparició d’esquerdes

  Els sensors col·locats a les façanes de les finques 147 a 159 ha detectat moviments de les estructures dels 155 i 157

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Ajuntament de Barcelona ha decidit “començar immediatament”, aquest mateix divendres a la nit, a injectar formigó als fonaments de l’edifici del número 155 del carrer Llull, desallotjat aquesta setmana per l’aparició d’esquerdes. Els treballs han de servir per omplir els espais que s’han generat per la pèrdua de terres en els fonaments de l’edifici. El motiu pel qual s’ha pres aquesta decisió és que els sensors anomenats ‘prismes’ que es van instal·lar ahir a les façanes de totes les finques del tram del carrer Llull entre Roc Boronat i Llacuna, és a dir entre els números 147 i 159, han detectat moviments de les estructures dels números 155 i 157. Aquest fet aconsella iniciar immediatament les tasques d’estabilització del número 155. A partir de dilluns, quan el formigó s’hagi endurit, s’estintolaran els fonaments per assegurar-los.
  Pel que fa a les tasques d’anàlisi i de peritatge que s’estaven realitzant per determinar les causes, continuaran un cop s’estabilitzin els edificis. Això implica que les 32 persones afectades, veïnes de les finques dels números 153, 155 i 157, no podran tornar a casa fins que no quedi del tot garantida l’estabilitat i la seguretat dels tres edificis.
  Aquesta decisió l’ha pres l’Ajuntament a partir dels informes tècnics estructuralistes municipals i de Bombers, realitzats avui a partir de l’observació dels sensors col·locats. Es tracta d’una mesura que es pren per evitar riscos i en la qual l’Ajuntament assumeix de forma subsidiària la responsabilitat de la propietat. La propietat, així com els seus arquitectes, estan d’acord amb aquesta decisió, que s’ha comunicat a les persones afectades en una reunió celebrada aquesta tarda i a la qual a banda dels tècnics hi ha assistit també el regidor del Districte, Josep Maria Montaner.

  Pel que fa a les obres dels dos hotels que s’estan construint al solar situat entre els carrers Llull, Roc Boronat i Llacuna, continuen aturades de forma cautelar i fins que es determini que ha desaparegut el risc per als edificis d’habitatges que hi ha a la zona.

  L’Ajuntament mantindrà l’allotjament a les persones que així ho requereixin fins que puguin retornar als seus habitatges. De moment ho han requerit 12 persones, que han acceptat l’allotjament del Servei d’Urgències i Emergències Socials municipal. La resta han optat per allotjar-se a cases de familiars o amics.