ERC-Tortosa Sí alerta de l’estat de degradació del parc dels Països Catalans

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Tanca en mal estat al Parc dels Països Catalans tocant al carrer Perelló de Tortosa. CEDIDA
  El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí defensarà al pròxim ple de l’Ajuntament una moció per a la reparació i el manteniment adequat del parc dels Països Catalans, que presenta un estat de degradació alarmant. “Tot i que és un parc destinat a l’ús lúdic infantil i al jovent, la major part dels elements de la plaça no tenen cap mena de manteniment i hi ha elements que poden suposar un perill per als usuaris”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura. En aquest sentit, Esquerra alerta d’incidències greus com ara un gran forat en una zona pròxima al parc infantil, risc de despreniments a les escales d’accés al cementiri o cablejat a la vista a l’entrada lateral.
  La moció d’ERC-Tortosa Sí detalla els elements de més perillositat que hi ha al parc dels Països Catalans i reclama a l’Ajuntament que precinte l’espai en menys d’una setmana i els repare en un termini inferior a un mes. Aquesta moció es presenta quatre mesos després que el ple de  l’Ajuntament  aprovés, amb l’abstenció de Junts per Tortosa, una moció d’un altre grup de l’oposició que demanava el manteniment de les instal·lacions. “Han passat els mesos i la situació s’ha agreujat després del temporal Glòria sense que l’Ajuntament actués en aquest espai. Bé, sembla que aquesta setmana  han començat a actuar a la zona d’esbarjo infantil”, ha assenyalat Faura, que ha recordat que la moció es va registrar dilluns.

  La manca d’il·luminació és una altra de les deficiències del parc dels Països Catalans. “Reclamem un manteniment constant, no només d’aquest parc sinó de totes les places i parcs del municipi”, ha dit el portaveu d’Esquerra. En aquest sentit, la moció proposa la creació d’un dispositiu municipal que faci un control de seguretat i manteniment amb caràcter bianual dels parcs i places.

  També al ple de dilluns, Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció per a la gestió i millora de la seguretat en els espais i les instal·lacions esportives municipals. Actualment, hi ha algunes instal·lacions esportives que no es troben en les condicions més adequades per al seu ús, la qual cosa provoca accidents i lesions que poden tenir conseqüències greus. En aquest sentit, ERC-Tortosa Sí ha fet referència  al camp de futbol que hi ha a l’interior de la pista d’atletisme de l’Estadi Municipal, on la distància entre el terreny de joc i la tanca perimetral que envolta el camp és molt petita amb el risc que algun jugador o jugadora pateixi contusions.

  La moció proposa la creació d’un grup de treball integrat per representants de les entitats esportives i Tortosa Esport que s’encarregue de la redacció d’un sistema de gestió i millora de la seguretat en els espais i les instal·lacions esportives municipals.