ERC Tarragona fa una crida a participar a l’aturada de país del 21D

    Els republicans se sumen a l’aturada general convocada a partir de les 12.30h i a la mobilització unitària de la tarda

    El grup municipal d’ERC fa una crida als tarragonins ‘a participar de forma massiva i cívica en l’aturada de país del 21D per denunciar que el govern espanyol atempta contra els valors democràtics i els drets humans’. Els republicans anuncien que divendres abandonaran el consell plenari a les 12.30 del migdia, hora en que es convoca l’aturada a nivell de tot el país, i se sumaran a la mobilització unitària que es preveu a la ciutat a partir de les 19.00h.

    El portaveu de la formació, Pau Ricomà, afirma que ‘no cessarem en denunciar la situació d’indefensió dels presos polítics catalans i la negació del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya’. Els republicans volen mostrar també tot el seu suport a la vaga de fam iniciada per alguns dels presos polítics i denunciar que ‘els presos polítics s’enfronten a un judici sense cap mena de garanties davant un Tribunal Constitucional absolutament polititzat’.

    Des d’ERC critiquen que ‘la celebració del Consell de Ministres a Barcelona és una provocació política que el govern de Sanchez es podria haver estalviat’. Lamenten que es tiri endavant amb la celebració del Consell de Ministres ‘just el dia en que es compleix un any de les eleccions catalanes del 2017 que van ser imposades pel govern espanyol i que es van celebrar amb candidats a la presó i a l’exili’. Ricomà denuncia que ‘durant aquest any l’Estat ha seguit amb la seva repressió incessant, vulnerant drets bàsics i optant per la via penal enlloc de buscar solucions polítiques a les demandes legítimes del poble català’.