ERC-MES reclama a l’Ajuntament que no cedeixi el superàvit de Mont-roig del Camp a l’Estat

  La formació estudia demanar la convocatòria d’un ple extraordinari de la Corporació per tractar aquest assumpte i expressar el rebuig més explícit

  Pla general de Mont-roig del Camp. Foto CEDIDA

  El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp reclama a l’equip de govern de l’Ajuntament i al seu alcalde, Fran Morancho, un pronunciament públic i contundent contra la pretensió del Govern del PSOE d’apropiar-se dels recursos dels ajuntaments del país.

  En aquest sentit, ERC-MES estudia demanar la convocatòria d’un ple extraordinari de la Corporació per tractar aquest assumpte i expressar el rebuig més explícit de l’Ajuntament de Mont-roig contra l’apropiació il·legítima d’uns recursos que necessita el nostre municipi i que hem de poder decidir com gestionem, en el marc del Pacte de Municipi recentment subscrit per a la recuperació post-COVID.

  Des del grup municipal d’ERC-MES, considerem que “els ajuntaments han de disposar dels recursos econòmics necessaris i de la capacitat organitzativa imprescindible per poder
  gestionar sobre el terreny aquelles mesures de protecció i de recuperació en l’era post-COVID19”.

  Segons dades del propi Ministeri d’Hisenda del Govern espanyol el saldo del superàvit municipal de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és a hores d’ara de 1.816.696,61 €, xifra que implica que l’Estat s’apropiarà de manera injustificada de 149,70 € de cadascun dels veïns i veïnes del nostre municipi.

  En el conjunt de Catalunya, el Govern espanyol pretén retenir més de 3.500 milions d’euros del superàvit dels ajuntaments catalans. ERC-MES manifesta que és inacceptable que “els ens locals facin de banc del govern de l’Estat” i reclama que “la bona feina feta i la gestió eficient dels ajuntaments ha de revertir directament en els ciutadans i ciutadanes de cada municipi, amb polítiques de reactivació que es decideixin segons les necessitats dels seus pobles i ciutats”.

  Els republiquen recorden que els ajuntaments estan obligats des del 2013 a tancar en superàvit i no poden disposar dels recursos no gastats i del romanent dels exercicis anteriors. L’acord de govern de coalició PSOE-Podem va incloure el compromís de derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local i aprovar noves normes per tal que els ajuntaments disposessin lliurement dels seus recursos.

  Des d’ERC, afirmen que “ara no és el moment de recentralitzar recursos sinó d’augmentar la despesa pública per tal d’accelerar la recuperació econòmica al nostre municipi. El nostre ajuntament ha de ser un actor clau en la recuperació econòmica i social”.